officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Μεγάλο ποσοστό συμμετοχής στην αποχή στο Δημοτικό Σχολείο Α.Βαθέος

5 Μαρ, 2019 - 02:03
Μεγάλο ποσοστό συμμετοχής στην αποχή στο Δημοτικό Σχολείο Α.Βαθέος

Με μεγάλο ποσοστό συμμετοχής στην αποχή, ξεκίνησε η σημερινή ημέρα στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Βαθέος, καθώς γονείς και μαθητές διαμαρτύρονται για την έναρξη τμήματος ΔΥΕΠ στο χώρο του σχολείου.

Για μάθημα προσήλθαν 15 μαθητές απο τους 150 του σχολείου, δείχνοντας έτσι την έντονη δυσαρέσκεια των γονέων στον τρόπο ένταξης των παιδιών που ζουν στο ΚΥΤ, στο σχολικό σύστημα.Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημ. Σχ. Βαθέος με απόφαση που πήρε σε πρόσφατη γενική συνέλευση, αποφάσισε την αποχή των μαθητών απο το σχολείο, από την Τρίτη 5 Μαρτίου ως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, ενώ την Πέμπτη 7\3 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτω απο τα γραφεία της Α\βάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό την αφύπνιση των αρμοδίων για το θέμα της ένταξης των παιδιών προσφύγων\μεταναστών στα σχολεία.

Όπως έχουν τονίσει οι γονείς, δεν είναι  αντίθετοι στην μόρφωση των προσφύγων\μεταναστών κάτω υπό προϋποθέσεις και το καλύτερο θα ήταν να λειτουργήσουν τάξεις ΔΥΕΠ, εκτός των ήδη υπαρχόντων σχολικών μονάδων.

«Εμείς οι γονείς δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για το καλό όλων των παιδιών ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και καταγωγής, και η φίμωση που επιχειρείται είναι κατάπτυστη και κατακριτέα.»

Αναμένονται νέες αποφάσεις από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημ. Σχολ. Άνω Βαθέος, για το πως θα κινηθούν τις επόμενες ημέρες.

πηγή φωτογραφίας facebook Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software