Κοινωνία

Σάμος: Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι γονείς

7 Μαρ, 2019 - 07:03
Σάμος: Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι γονείς

Ψήφισμα διαμαρτυρίας 13 συλλόγων, παρέδωσαν την Πέμπτη 7 Μαρτίου, οι γονείς και το προεδρείο του Δημ. Σχ. Βαθέος, στην διευθύντρια της Α΄Βάθμιας κα. Αλεξία Εμμανουηλίδου.

 samostimes Diamarturia goneon samou gia DIEP 11

Αριστερά η διευθύντριας της Α΄Βάθμιας κα Αλ. Εμμανουηλίδου και δεξιά η κα. Σταματία Θωμασούλη

Οι γονείς μέσω της αντιπροσώπου τους κας. Σταματίας Θωμασούλη κατέθεσαν το ψήφισμα που αφορά τη δημιουργία τμήματος ΔΥΕΠ στα σχολεία, τονίζοντας παράλληλα τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης αυτών των παιδιών στο ΚΥΤ Σάμου. Όπως ανέφερε η κα. Θωμασούλη το ΚΥΤ αποτελεί υγειονομική βόμβα και καταθέτουν το ψήφισμα με την επιχειρηματολογία να γίνει αυτό που έγινε και στην Κω, «Μια διαφορετική δομή να δημιουργηθεί, που θα μπορέσουν αυτά τα παιδιά για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται μέσα στη Σάμο να έχουν την απαραίτητη φροντίδα και εκπαίδευση .Είναι άνθρωποι δίπλα τους που μπορούν να τους στηρίξουν στα βιώματα τους και αυτά μετά να προωθηθούν στην ενδοχώρα. Εμείς δεν είμαστε ούτε ρατσιστές ,ούτε ξενοφοβικοί, πάνω από όλα σημαία μας έχουμε ότι η εκπαίδευση είναι για όλα τα παιδιά , είμαστε 13 σύλλογοι που με γενικές συνελεύσεις ομόφωνα έχουμε στηρίξει αυτό το αίτημα μας και το διεκδικούμε 6 ολόκληρους μήνες».

samostimes Diamarturia goneon samou gia DIEP 21 2

Γονείς προβληματισμένοι διαμαρτύρονται

Ο αγώνας των γονέων είναι σεβαστός εφόσον γίνεται στο πλαίσιο του νόμου, ήταν η απάντηση της  διευθύντριας της Α΄Βάθμιας κας.Εμμανουηλίδου, άλλωστε η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική για όλα τα παιδιά.

Μεγάλη αναφορά έγινε στην ακαταλληλότητα των σχολικών μονάδων, που τα περισσότερα, σύμφωνα με τους γονείς, δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ακόμα και στον τομέα της πυρασφάλειας.

samostimes Diamarturia goneon samou gia DIEP 17 2

Γονείς προβληματισμένοι διαμαρτύρονται

Οι γονείς έχουν σκοπό να εντείνουν τις κινητοποιήσεις προσδοκώντας να εισακουστούν στους αρμόδιους φορείς.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι