officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Συνολικά 232 άτομα έφθασαν στη Σάμο ζητώντας άσυλο την περασμένη εβδομάδα

27 Μαρ, 2019 - 09:03
Συνολικά 232 άτομα έφθασαν στη Σάμο ζητώντας άσυλο την περασμένη εβδομάδα

Η εβδομαδιαία επισκόπηση της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες και το νησί της Σάμου. 

Αφίξεις

Αυτή την εβδομάδα, 242 άτομα κατέφθασαν στο νησί της Σάμου, αντιπροσωπεύοντας αύξηση συγκριτικά με τις 140 αφίξεις της προηγούμενης εβδομάδας και αύξηση συγκριτικά με τις 32 αφίξεις της ίδιας περιόδου του προηγούμενου έτους. Ο μέσος όρος καθημερινών αφίξεων αυτής της εβδομάδας είναι 35 άτομα, ενώ της προηγούμενης ήταν 20.

Πληθυσμός στο Nησί

Στη Σάμο, διαμένουν περίπου 4.300 πρόσφυγες και μετανάστες. Η πλειονότητα του πληθυσμού στη Σάμο είναι από το Αφγανιστάν (26%), τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (19%), και το Ιράκ (14%). Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 23% του πληθυσμού. Τα παιδιά αντιπροσωπεύουν το 24%, και περίπου 7 στα 10 είναι κάτω των 12 ετών. Περίπου το 17% των παιδιών είναι ασυνόδευτα ή χωρισμένα από την οικογένειά τους, και στην πλειοψηφία τους είναι από το Αφγανιστάν και την Αίγυπτο. Το 48% του πληθυσμού είναι άντρες μεταξύ 18 και 39 ετών.

Δημογραφικά Στοιχεία

Αφίξεις μέσω θαλάσσης

Αυτή την εβδομάδα, 313 άτομα αφίχθησαν σε άλλα νησιά του Αιγαίου, η πλειονότητα των οποίων κατέφτασε στη Λέσβο. Ο μέσος όρος καθημερινών αφίξεων σε όλα τα νησιά ήταν 79 άτομα.

Αναχωρήσεις προς την Ενδοχώρα

Αυτή την εβδομάδα, έπειτα από σχετική έγκριση των αρχών 33 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν από τη Σάμο προς την ενδοχώρα. Εξ αυτών, οι 26 (79%) μεταφέρθηκαν –με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας– σε κρατικές δομές φιλοξενίας και σε διαμερίσματα υπό τη διαχείριση της Ύπατης Αρμοστείας στην ενδοχώρα.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software