Κοινωνία

Αποφάσισαν νέες δράσεις οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων

1 Απρ, 2019 - 09:04
Αποφάσισαν νέες δράσεις οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων

Τρεις προτάσεις υπήρξαν στη Γενική Συνέλευση όλων των Συλλόγων γονέων και Κηδεμόνων που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της περιφερειακής ενότητας Σάμου το απόγευμα της Κυριακής με σκοπό να συζητηθούν τα δεδομένα που υπάρχουν και να επανακαθορίσουν τη στάση τους. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ακούστηκαν διάφορες προτάσεις από γονείς, όπως μηνύσεις προς κάθε υπεύθυνο για τα όσα προσβλητικά έχουν ακουστεί για τους γονείς, ενώ ως εναλλακτικό μέτρο πίεσης να γίνει κλείσιμο δημόσιων κτιρίων, Περιφερειακής Ενότητας, Δήμου κ.τ.λ.

Οι βασικές προτάσεις αφορούν την εύρεση νομικού γραφείου εκτός Σάμου που θα εκπροσωπεί τους συλλόγους, καθώς προαπαιτούμενο από πολλούς γονείς είναι η νομική εκπροσώπηση και επαφή με τη συντονιστική επιτροπή της πανσαμιακής απεργίας ώστε να βρεθεί ένα κοινό πλαίσιο δράσεων, καθώς το θέμα αφορά όλη τη Σάμο. Αποφασίστηκε επίσης τη Δευτέρα 8 Απριλίου να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους φορείς της Σάμου, υποψηφίους, διευθυντές σχολικών διευθύνσεων, με σκοπό την ενημέρωση από την συντονιστική επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, γονέας διάβασε και παράδωσε στην συντονιστική επιτροπή, επιστολή μια ομάδας γονέων με το όνομα “ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ” που ζητούσε από τους γονείς να υποδεχτούν μαζί με τα παιδιά τους μετανάστες και να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους στην μόρφωση, στη χαρά, το παιχνίδι, τα γράμματα και την ξεγνοιασιά που προφέρει το σχολείο.

Να σημειωθεί ότι η αποχή των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος συνεχίζεται μόνο για το ολοήμερο πρόγραμμα. Ενώ όλοι συμφώνησαν ότι η αποχή των παιδιών είναι έσχατη λύση και κανένας γονιός δεν την επιθυμεί, δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να αρχίσει ξανά αν το Υπουργείο δε δώσει λύση μέσα στις επόμενες 20 ημέρες, χρονοδιάγραμμα που έχουν θέσει από την αρχή οι γονείς για την αναστολή της αποχής.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι