officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Η εβδομαδιαία επισκόπηση της Ύπατης Αρμοστείας για τη Σάμο

2 Απρ, 2019 - 05:04
Η εβδομαδιαία επισκόπηση της Ύπατης Αρμοστείας για τη Σάμο

Κάτω από τους 4.000 μετανάστες βρίσκονται αυτή τι στιγμή στη Σάμο σύμφωνα με την εβδομαδιαία επισκόπηση της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες. Αναλυτικά:

Αφίξεις

Αυτή την εβδομάδα, 6 άτομα κατέφθασαν στο νησί της Σάμου, αντιπροσωπεύοντας μείωση συγκριτικά με τις 244 αφίξεις της προηγούμενης εβδομάδας και τις 214 αφίξεις της ίδιας περιόδου του προηγούμενου έτους. Ο μέσος όρος καθημερινών αφίξεων αυτής της εβδομάδας είναι 1 άτομο, ενώ της προηγούμενης ήταν 35.

Πληθυσμός στο Nησί

Στη Σάμο, διαμένουν περίπου 3.800 πρόσφυγες και μετανάστες. Η πλειονότητα του πληθυσμού στη Σάμο είναι από το Αφγανιστάν (27%), τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (16%), και το Ιράκ (15%). Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 22% του πληθυσμού. Τα παιδιά αντιπροσωπεύουν το 24%, και περίπου 7 στα 10 είναι κάτω των 12 ετών. Περίπου το 17% των παιδιών είναι ασυνόδευτα ή χωρισμένα από την οικογένειά τους, και στην πλειοψηφία τους είναι από το Αφγανιστάν και την Αίγυπτο. Το 48% του πληθυσμού είναι άντρες μεταξύ 18 και 39 ετών.

Αφίξεις μέσω θαλάσσης

Αυτή την εβδομάδα, 352 άτομα αφίχθησαν σε άλλα νησιά του Αιγαίου, η πλειονότητα των οποίων κατέφτασε στη Λέσβο. Ο μέσος όρος καθημερινών αφίξεων σε όλα τα νησιά ήταν 51 άτομα.

Αναχωρήσεις προς την Ενδοχώρα

Αναχωρήσεις προς την ΕνδοχώραΑυτή την εβδομάδα, έπειτα από σχετική έγκριση των αρχών 324αιτούντες άσυλο αναχώρησαν από τη Σάμο προς την ενδοχώρα. Εξαυτών, οι 317 (98%) μεταφέρθηκαν –με την υποστήριξη της ΎπατηςΑρμοστείας– σε κρατικές δομές φιλοξενίας και σε διαμερίσματα υπό τηδιαχείριση της Ύπατης Αρμοστείας στην ενδοχώρα.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software