officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου για την επίσκεψη κ. Βίτσα

8 Απρ, 2019 - 05:04
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου για την επίσκεψη κ. Βίτσα

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στη Σάμο ο Δ.Σ.Σάμου για πολλοστή φορά καλεί τον εκπρόσωπο της Πολιτείας , τον ηθικό αυτουργό του ανθρωπιστικού εγκλήματος που συντελείται στη Σάμο αλλά και όλους όσους εμπλέκονται με το προσφυγικό-μεταναστευτικό να πράξουν επιτέλους τα αυτονόητα, αυτά που επιτάσσει η συνθήκη της Γενεύης, το διεθνές Δίκαιο και οι νόμοι για το Προσφυγικό που η Κυβέρνηση του ψήφισε.

Πρέπει να ντρέπονται όλοι αυτοί που παίρνουν αποφάσεις, που έχουν την ευθύνη και τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Κατέστρεψαν το νησί, διέρρηξαν τον κοινωνικό ιστό, δημιούργησαν «ακραίες φωνές» και συνάμα οδήγησαν στην εξαθλίωση, στις ασθένειες και σε ορισμένες περιπτώσεις στο θάνατο πρόσφυγες και μετανάστες.

Εδώ και τώρα απαιτείται η : δημιουργία ενδιάμεσου μηχανισμού για την εξέταση αιτήσεων ασύλου σε χώρες που έχουν αποδεχθεί να κατανεμηθούν πρόσφυγες, η υλοποίηση της στρατηγικής ασφάλειας συνόρων με την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής και την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις επιστροφές των παράτυπων μεταναστών, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό το σύστημα των επανεισδοχών και η ενίσχυση της λειτουργίας της υπηρεσίας ασφάλειας των συνόρων Frontex. Η εξειδίκευση της κοινής δήλωσης Ευρώπης - Τουρκίας ώστε να μην μετατρέπονται τα νησιά μας σε αποθήκες ανθρώπων. Αμεσα η αποσυμφόρηση σε βάθος 2μήνου της Σάμου και η κάλυψη της ευαλωτότητας με την υποστήριξη δικτύων, όπως το «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων για την Αλληλεγγύη» σε ανταπόκριση του Ευρωπαϊκού αιτήματος που υπεβλήθη στις 3 Οκτωβρίου 2015 με στόχο την ενδυνάμωση του συντονισμού των δράσεων και πρωτοβουλιών για την υποδοχή προσφύγων, η επιστροφή στην Τουρκία όσων ανθρώπων δεν έχουν προσφυγικό προφίλ και φυσικά η άμεση απέλαση των παραβατικών.

Σε κάθε περίπτωση επείγει πλέον ο διαχωρισμός προσφύγων και παράτυπων μεταναστών να προχωρήσει άμεσα και όσοι δεν παίρνουν άσυλο να φιλοξενούνται σε κέντρα φιλοξενίας κλειστού τύπου, προκειμένου να επαναπροωθηθούν στις χώρες προέλευσής τους. Τέλος για μια ακόμα φορά καλούμε τη Πολιτεία να κλείσει το κολαστήριο Hot spot της Σάμου , να μετεγκατασταθεί σε χώρο εκτός οικιστικού ιστού με σύγχρονες προδιαγραφές, με στελέχωση των υπηρεσιών ασύλου, ιατρικό προσωπικό και συνθήκες που να εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη και αξιοπρεπή παραμονή των προσφύγων. Τέλος Κύριε Υπουργέ σας επισημαίνουμε ότι ούτως ή άλλως η ιστορία έχει «γράψει» και μάλιστα με μελανά γράμματα τα ονόματα σας εξαιτίας των «εγκλημάτων» που διαπράξατε σε βάρος των προσφύγων και του λαού της Σάμου, τουλάχιστον φροντίστε για την υστεροφημία σας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software