officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Μεταφορά του ΚΥΤ από την πόλη της Σάμου και σταδιακή απομάκρυνση μεταναστών από το νησί, στις υποσχέσεις του κ. Βίτσα

11 Απρ, 2019 - 10:04
Μεταφορά του ΚΥΤ από την πόλη της Σάμου και σταδιακή απομάκρυνση μεταναστών από το νησί, στις υποσχέσεις του κ. Βίτσα

Οι Σαμιώτες διαμαρτυρήθηκαν για άλλη μια φορά για το μεταναστευτικό πρόβλημα και τα όσα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην μικρή κοινωνία του νησιού, απόρροια των άστοχων πολιτικών της κυβέρνησης.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε εντός 24ωρου, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την αγωνία τους για την συνεχώς επιδινούμενη κατάσταση στο νησί όπου 3,800 άνθρωποι διαμένουν κάτω από άθλιες συνθήκες εντός και γύρω από το Κ.Υ.Τ., το οποίο αρχικά είχε σχεδιαστεί για να φιλοξενηθεί 670 άτομα.

samostimes Diamartiria VITSAS SAMOS 48

Στη συνέχεια και μετά από πορεία στην παραλιακή λεοφώρο Θεμιστοκλή Σοφούλη, αντιπροσωπεία του Συντονιστικού οργάνου που το απαρτίζουν εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων, είχαν για αρκετή ώρα συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα ο οποίος βρίσκεται στη Σάμο από την Τρίτη. 

samostimes Diamartiria VITSAS SAMOS 37

Ο υπουργος κ. Δημήτρης Βίτσας, στο κέντρο, και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής Σάμου

Στην συνάντηση ο υπουργός ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των Σαμιωτών για τις ενέργειες του υπουργείου για άμεση αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Σάμου με την αναχώρηση σημαντικού αριθμού ατόμων το προσεχές Σάββατο.

Ο κ. Βίτσας, σύμφωνα με μέλη της επιτροπής, επανέλαβε την πρόθεση του υπουργείου και της κυβέρνησης να ομολοποιηθεί η κατάσταση στη Σάμο μέχρι τις εκλογές ενώ παράλληλα θα προχωρά η δημιουργία του νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη θέση Ζερβού, μακριά από την πόλη.

samostimes Diamartiria VITSAS SAMOS 52

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γιώργος Κυριαζής

 

Μάλιστα για τον σκοπό αυτό σήμερα το μεσημέρι υπογράφτηκαν τα συμβόλαια μεταξύ ιδιοκτητών εκτάσεων και υπουργείου, για την ενοικίαση 31 στρεμμάτων όπου και δημιουργηθεί η νέα δομή με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Αύγουστο.

samostimes Diamartiria VITSAS SAMOS 54

Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου κ. Βάσω Βρινιώτη

samostimes Diamartiria VITSAS SAMOS 56

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου κ. Γιώργος Κολλάρος

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε ότι την ημέρα έναρξης λειτουργίας του νέου Κέντρου στη θέση Ζερβού θα σταματήσει η λειτουργία του κέντρου στο Βαθύ και ο χώρος θα αποδοθεί στον Δήμο. Τέλος ο κ. Βίτσας παραδέχτηκε ότι η πολιτική του υπουργείου στη Σάμο μέχρι σήμερα έχει αποτύχει και εμφανίσθηκε σίγουρος ότι αυτή την φορά θα υπάρξει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. 

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software