Κοινωνία

Για τα κυβερνητικά εγκαίνια του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Ικαρίας

19 Μάι, 2019 - 08:05
Για τα κυβερνητικά εγκαίνια του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Ικαρίας

Με αφορμή τα εγκαίνια της κυβέρνησης για την εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Ικαρίας στον Άγιο Κήρυκο στις 20 Μάη, ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

''Η απόκτηση του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο της Ικαρίας έγινε ύστερα από μακροχρόνιους αγώνες του ικαριώτικου λαού που ήταν ένα από τα χρόνια αιτήματά του. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση εγκαινιάζει εγκαταστάσεις ιατρικών μηχανημάτων σε δημόσιες μονάδες Υγείας κόβοντας κορδέλες δημιουργώντας εντυπώσεις προεκλογικά στους κατοίκους των νησιών μας. Συγκεκριμένα εγκαινιάζει την εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου της Ικαρίας χωρίς να εκπαιδεύσει και να στελεχώσει με προσωπικό το συγκεκριμένο τμήμα.

Η κυβέρνηση προχωρά στα εγκαίνια εγκατάστασης του αξονικού τομογράφου, αλλά με μια απόφαση που πήραν στο πόδι οι διοικήσεις των Νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας όπου αναφέρουν ότι οι αξονικές τομογραφίες που θα πραγματοποιούνται στο Νοσοκομείο της Ικαρίας, να γνωματεύονται μέσω τηλεϊατρικής από το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του Νοσοκομείου Σάμου ή από άλλες μονάδες Υγείας της 2ης ΥΠΕ στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους. Σε ό,τι αφορά το Νοσοκομείο της Σάμου η διοίκηση γνωρίζει πολύ καλά τον ήδη αυξημένο φόρτο εργασίας και την υποστελέχωση του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος, κάτι που αποδεικνύεται άλλωστε από τη μεγάλη αναμονή που υπάρχει για ραντεβού των ασθενών στο συγκεκριμένο τμήμα.

Απαιτούμε:

- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων.

- Πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας των νησιών μας σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων.

- Επαρκής χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας.''

Φωτό αρχείου

www.902.gr

 

- Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους».

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ