Κοινωνία

Με το ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΥΣΟ τιμήθηκε το «υγρό χρυσάφι» του ΕΟΣ Σάμου

6 Ιουν, 2019 - 10:06
Με το ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΥΣΟ τιμήθηκε το «υγρό χρυσάφι» του ΕΟΣ Σάμου

Με το ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΥΣΟ τιμήθηκε το «υγρό χρυσάφι» του ΕΟΣ Σάμου, το SamosVinDoux(εσοδείας 2018) στο διαγωνισμό οίνου SelectionsMondialesdesVins,διακρινόμενο ανάμεσα σε 1.564 κρασιά από 34 χώρες.

Κατά τη διάρκεια του διεθνούς αυτού διαγωνισμού,από τους οίνους που συμμετείχαν, μόνον ΕΞΙ (6) έλαβαν το Μεγάλο Χρυσό. Η αξιολόγηση έγινε στο Κεμπέκ του Καναδά από 56 διεθνείς και διακεκριμένους κριτές, οι οποίοι επί τετραήμερο δοκίμασαν ποικιλίες και ετικέτες του παγκόσμιου αμπελώνα. Η σημαντική διάκριση του Μεγάλου Χρυσού για το SamosVinDoux (2018), του γλυκού κρασιού «πρεσβευτή» του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου που εξάγεται στον Καναδά εδώ και 4 δεκαετίες, επιβεβαιώνει θριαμβευτικά τη δυναμική αλλά και την ποιότητα της ποικιλίας του άσπρου μοσχάτου Σάμου.

Η φροντισμένη καλλιέργεια από τους έμπειρους αμπελουργούς του νησιού, σε ένα υψηλής αποστράγγισης έδαφος στα πλαίσια μίας ΠΟΠ ζώνης που ευνοείται από ένα ποικίλο μικροκλίμα και,στη συνέχεια, η προσεγμένη οινοποίηση, έχουν αναδείξει το SamosVinDouxσε ένα γλυκό κρασί, αντιπροσωπευτικό δείγμα της οινοποίησης του. Πλούσιο σώμα, εξαιρετική ισορροπία, εκρήξεις αρωμάτων στην μύτη και στο στόμα, είναι μερικά μόνο από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του SamosVinDoux που όχι μόνο το έχουν φέρει στην πρώτη θέση σε πωλήσεις στα γλυκά κρασιά στην Ελλάδα αλλά το ταξιδεύουν και σε πάνω από 20 χώρες παγκοσμίως!

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι