officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Ανακοίνωση ψεκασμού ευδέμιδας ΕΟΣΣ

11 Ιουλ, 2019 - 01:07
Ανακοίνωση ψεκασμού ευδέμιδας ΕΟΣΣ

Ειδοποιούνται οι αμπελοκαλλιεργητές που έχουν αμπέλια στις περιοχές:

Ηραίον, Κάμπος Χώρας , Μεσόκαμπος, Μυτιληνιών, Καλάμι-Δροσιά-Βλαμαρή Βαθέος, Κοκκάρι, Κάμπος Βουρλιωτών, Τσαρλύ, Παλιοχώρι , Άγ. Κωνσταντίνο,Κουρούντερε, Βουρλιωτών , Μανολατών, Αμπέλου στο ύψος των χωριών, Κοντακειϊκων, Υδρούσσας, Καρλοβασίων μέχρι τα Σακουλέικα και Λέκκας να ψεκάσουν από σήμερα και μέχρι δύο μέρες το αργότερο, για αντιμετώπιση της ευδεμίδας ( σαπίλας )με Onore ή άλλο εντομοκτόνο που να περιέχει την ίδια δραστική ουσία (methoxyfenozide 24%) .

Ο ψεκασμός αυτός θα πρέπει να επαναληφθεί σε 15 μέρες με σκευάσματα Βακίλου Θουριγγίας (Μπακτοσπεϊνη ή Μπακτεσίν ή Αγκρί ή Dipel). Οι βιοκαλλιεργητές που έχουν αμπέλια στις παραπάνω περιοχές πρέπει να χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά τα σκευάσματα Βακίλου Θουριγγίας(Μπακτοσπεϊνη ή Μπακτεσίν ή Αγκρί ή Dipel) κάνοντας τον πρώτο ψεκασμό ή σκόνισμα σε πέντε μέρες από σήμερα και επανάληψη σε 10 – 15 μέρες.

Κατά τις επεμβάσεις πρέπει να βρέχονται ή να σκονίζονται σχολαστικά τα σταφύλια και μπορεί, όπου τα σταφύλια δεν έχουν γυαλίσει, να συνδυαστούν με σκευάσματα για ωίδιο . Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται άλλα εντομοκτόνα εκτός των προτεινόμενων γιατί υπάρχει κίνδυνος υπολειμμάτων στο προϊόν. Επίσης ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στα χρονικά όρια ασφαλείας από την συγκομιδή. Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί να απευθύνονται στους Γεωπόνους της ΕΟΣΣ στα τηλέφωνα 22730-87510 και 22730-35760.

Για τον Ε.Ο.Σ. ΣΑΜΟΥ

ΧΑΡΜΠΗΣ ΘΕΔΩΡΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software