officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Στον εισαγγελέα οι 6 γιατροί με κατηγορίες για συμμετοχή σε κύκλωμα στη Σάμο

17 Ιουλ, 2019 - 04:07
Στον εισαγγελέα οι 6 γιατροί με κατηγορίες για συμμετοχή σε κύκλωμα στη Σάμο

Στον εισαγγελέα Σάμου οδηγούνται απο λεπτό σε λεπτό οι 6 από τους συνολικά 10 συλληφθέντες για ψεύτικα ιατρικά πιστοποιητικά σε πρόσφυγες. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους 6 γιατρούς, διαφόρων ειδικοτήτων,  οι οποίοι κατηγορούνται ότι παρείχαν ψευδείς βεβαιώσεις υγείας σε πρόσφυγες για να έχουν καλύτερη μεταχείριση στις διαδικασίες παροχής ασύλου και μετακίνησης στην ενδοχώρα.

Οι γιατροί κατηγορούνται ότι χορηγούσαν έναντι αμοιβής βεβαιώσεις σε μετανάστες, που ανέφεραν ότι πάσχουν από κάποια σοβαρή ασθένεια. Έτσι, με τη βεβαίωση αυτή οι μετανάστες μεταφέρονταν σε νοσοκομεία της Αθήνας για νοσηλεία. Στη συνέχεια, οι «ασθενείς» εξαφανίζονταν. Οι περισσότεροι εκ των γιατρών ανήκουν στο πρόγραμμα «Philos», το οποίο παρέχει ιατρική φροντίδα σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να σημειωθεί ότι η παροχή τέτοιων βεβαιώσεων που πιστοποιούν ορισμένες παθήσεις είναι ενισχυτικές των αιτημάτων παροχής ασύλου ή μετακίνησης στην ενδοχώρα και κατατάσσουν τους αιτούντες στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, με ευμενέστερη αντιμετώπιση σε σχέση με τους υπόλοιπους, λόγω της πάθησής τους.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στη Σάμο για την εξάρθρωση του κυκλώματος. 

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software