Κοινωνία

Πορεία κατάρτισης δασικών χαρτών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Σάμος, και Χίος)

31 Ιουλ, 2019 - 06:07
Πορεία κατάρτισης δασικών χαρτών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Σάμος, και Χίος)

Ευρεία σύσκεψη στα Γραφεία της έδρας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στον Πειραιά για την πορεία κατάρτισης των δασικών χαρτών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Σάμος, Χίος) πραγματοποιήθηκε στις 12.07.2019, με πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Γενικής Δ/ντριας Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Αλεξιάδου Άρτεμις.

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν: Ο Διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΥΠΕΝ κ. Σταύρος Τσιλίκουνας με τα αρμόδια στελέχη κ.κ. Μαρία Βλάχου & Κυριακή Τεστέμπαση, ο Δ/ντής των Δασικών Χαρτών & Χαρτογράφησης Φυσικού Περιβάλλοντος της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ κ. Μόσχος Βογιατζής, με τον Τμηματάρχη Διοίκησης & Υλοποίησης Μελετών Δασικών Χαρτών & Φ.Π. κ. Νικόλαο Νίκου, ο επιβλέπων της Σύμβασης FOREST MAP Δ7-12 κ. Νικόλαος Οικονομάκης, ο Δ/ντης Δασών Λέσβου κ. Φώτιος Κράλης με τον Αν. Προϊστάμενο Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων κ. Κωνσταντίνο Μαμμή, η Δ/ντρια Δασών Σάμου κ. Ζωή Κινιαζοπούλου με τον Προϊστάμενο Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων κ. Παναγιώτη Τσιμπέρη, ο Δ/ντης Δασών Χίου κ. Κωνσταντίνος Μπέλλας και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας «ΟΜΙΚΡΟΝ Α.Ε. Σύμβουλοι Περιβάλλοντος" κ. Στέργιος Διαμαντόπουλος, κ. Αποστολία Παπαδούδη και ο κ. Στέφανος Στεφανίδης. Από μέρους της Δ/νσης Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών παρευρέθηκε ο Τμηματάρχης Δασικών Χαρτογραφήσεων κ. Μιχάλης Καλλίρης.

Η συζήτηση, εξελίχθηκε σε θετικό κλίμα, με την καταρχήν δέσμευση όλων των συντελεστών του έργου για τη εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής συνεργασίας μεταξύ Δ/νσεων Δασών-Αναδόχου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και οι διορθώσεις που απαιτούνται στα τεθέντα χρονοδιαγράμματα τα οποία είναι ανελαστικά (άρθρο 13, παρ.9 του Ν.3889/10, όπως ισχύει). Ειδικότερα ζητήματα αποτέλεσαν:  οι δυσκολίες που έχουν προκύψει στη επίβλεψη της σύμβασης κατάρτισης του Δασικού Χάρτη Χίου (Δ.Χ.) με κωδικό Δ7-12ια λόγω της υποστελέχωσης της οικείας Υπηρεσίας. Επ’αυτού, η Γενική Δ/ντρια Δασών δεσμεύθηκε για τη διάθεση δύο (2) εξειδικευμένων Δασολόγων από τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (Δ/νση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών) για το συγκεκριμένο έργο και διάστημα έξι (6) μηνών.  η αντιμετώπιση προβλημάτων στη φωτοερμηνεία.

Ο Διευθυντής της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ δεσμεύθηκε για τη άμεση χορήγηση αεροφωτογραφικού υλικού (έτους λήψης 1960) για τη διαμόρφωση και απόδοση ασφαλέστερης κρίσης του χαρακτήρα των εκτάσεων. Στα ζητήματα που τέθηκαν αναφορικά με τις δυσκολίες ελέγχου και διόρθωσης προέκυψε η αναγκαιότητα διατύπωσης με σαφήνεια των προκυπτουσών διαφορών από μέρους των Δ/νσεων αλλά και η εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής επικοινωνίας εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας. Τέλος ο αρμόδιος Προϊστάμενος Δασικών Χαρτογραφήσεων του ΥΠΕΝ δεσμεύθηκε για την παροχή σχετικών οδηγιών αναφορικά με ζητήματα που αφορούν στα όρια των οικισμών.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι