officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Όχι λένε οι εργαζόμενοι στον Δήμο Σάμου στις αναγκαστικές μετακινήσεις

22 Αυγ, 2019 - 05:08
Όχι λένε οι εργαζόμενοι στον Δήμο Σάμου στις αναγκαστικές μετακινήσεις

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη οι υπάλληλοι του Δήμου Σάμου  διαμαρτυρόμενοι για τις αναγκαστικές μετακινήσεις εργαζομένων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου Δυτικής Σάμου, που προέκυψε μετά την διάσπαση από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Δημαρχείο και στη συνέχεια κατευθήνθηκαν προς τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης.

samostimes diamartyria ergazomenon dimou2

Εκεί διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι δεν λαμβάνεται υπόψην η δήλωση προτίμησης των εργαζομένων για το πού θέλουν να εργάζονται και ζήτησαν να ενημερωθούν επισήμως για την λίστα των 17 ατόμων που έχει προτίνει για αναγκαστική μετακίνηση η Αποκεντρωμένη. Η απάντηση που πήραν όμως ήταν αρνητική, προκαλώντας τον εκνευρισμό των εργαζομένων αφού όπως ισχυρίζονται αυτή έχει δοθεί στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Λυμπέρη και σε αυτούς, ως άμμεσα εμπλεκόμενους, δεν κοινοποιείται. 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ  σε ανακοίνωση της θεωρεί ότι: ''Δεν θα πρέπει να υπάρξει καμιά υποχρεωτική μετακίνηση συναδέλφου. Οι όποιες μετακινήσεις να γίνουν μετά από οικειοθελή αίτηση των συναδέλφων. Τα όποια κενά εξακολουθούν να υπάρχουν, να καλυφθούν με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Οικονομικές εκκρεμότητες που εξακολουθούν να υφίσταται, άμεσα να αποπληρωθούν στους συναδέλφους, ώστε την 1η του Σεπτέμβρη, ημερομηνία έναρξης των νέων δήμων, να μην υπάρχουν οφειλές απέναντι στους συναδέλφους''.

Αρνητικά σχολιάστηκε απο τους εργαζόμενους το γεγονός της απουσίας δημοτικών συμβούλων και κυρίως των επικεφαλής των παρατάξεων του σημερινού δημοτικού συμβουλίου από την διαμαρτυρία, Μόνη εξαίρεση αποτέλεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Κώστας Τζίχας.

Τέλος να σημειώσουμε ότι εκτός από την δημοσίευση του ΦΕΚ, που θα περιλαμβάνει τα ονόματα όσων μετακινούνται, αναμένεται και κορύφωση κινητοποιήσεων απο τους εργαζόμενους με πολλούς από αυτούς να είναι διατεθιμένοι να προχωρήσουν σε  προσφυγή  κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software