Κοινωνία

Λέμβος διακινητών ...παρκαρισμένη σε εστιατόριο, έρευνες για κύκλωμα

4 Σεπ, 2019 - 01:09
Λέμβος διακινητών ...παρκαρισμένη σε εστιατόριο, έρευνες για κύκλωμα

Συνελήφθη Σαμιώτης εστιάτορας και ξενοδόχος, ο οποίος ωστόσο δεν εμπλέκεται στη διακίνηση

- Στα ίχνη κυκλώματος διακινητών οι Λιμενικοί Μια λέμβος διακίνησης μεταναστών που βρέθηκε …παρκαρισμένη πίσω από ένα εστιατόριο στη Σάμο, και ένας αριθμός αλλοδαπών χωρίς έγγραφα που εντοπίστηκαν να διαμένουν ως τουρίστες σε ξενοδοχείο του ίδιου ιδιοκτήτη, συνθέτουν το παζλ μιας υπόθεσης – μυστήριο που καλούνται να διαλευκάνουν οι λιμενικοί στο νησί του Πυθαγόρα.

Ο 61χρονος Σαμιώτης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου και του ξενοδοχείου συνελήφθη, αλλά όπως διευκρίνιζαν στο ethnos.gr πηγές του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, δεν εμπλέκεται στην διακίνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα των λιμενικών που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι πιθανό να οδηγήσει στην εξάρθρωση κυκλώματος διακινητών που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες στη Σάμο από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ο 61ετών Σαμιώτης συνελήφθη για τις κατηγορίες της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, κατά παράβαση του άρθρου 394 του Ποινικού Κώδικα, λόγω της λέμβου που βρέθηκε στον δικό του χώρο, καθώς και της διευκόλυνσης παράνομης διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών στον ελλαδικό χώρο, κατά παράβαση του Ν. 4251/14, άρθρο 30, λόγω των αλλοδαπών χωρίς έγγραφα που διέμεναν στο ξενοδοχείο του. Στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Σάμου, που είχαν σχετικές πληροφορίες, πραγματοποίησαν έλεγχο στην περιοχή του Ποσειδωνίου το πρωί της Τρίτης.

Σε ιδιόκτητο οικόπεδο πίσω από το εστιατόριο του 61 ετών ιδιοκτήτη βρήκαν την πλαστική μηχανοκίνητη λέμβο, η οποία είχε χρησιμοποιηθεί την Κυριακή ως μέσο μεταφοράς μεταναστών με τόπο αποβίβασης την περιοχή Ποσειδωνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, οι λιμενικοί εξετάζουν αν μεταξύ των αλλοδαπών χωρίς έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα που βρέθηκαν να διαμένουν στο ξενοδοχείο του συλληφθέντα βρίσκονται και οι διακινητές. Η λέμβος κατασχέθηκε, οι αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράνομη παραμονή στη χώρα, ενώ οι λιμενικοί συνεχίζουν την έρευνα, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

 

πηγή ethos.gr

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι