officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Απατεώνες έβαλαν στο στόχαστρο ενοικιάσεις αυτοκινήτων στη Σάμο

9 Σεπ, 2019 - 10:09
Απατεώνες έβαλαν στο στόχαστρο ενοικιάσεις αυτοκινήτων στη Σάμο

Στηριζόμενοι στο καλό όνομα που μπορεί να έχει ένας γιατρός, ειδικά σε μια μικρή κοινωνία, απατεώνες βρήκαν τον τρόπο να κερδίζουν λεφτά εξαπατώντας επιχειρηματίες στη Σάμο. Συγκεκριμένα:

Άγνωστος τηλεφωνεί σε εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων και προσποιούμενος ότι είναι  γνωστός καρδιολόγος της Σάμου, ζητά ένα αυτοκίνητο για δικό του πρόσωπο το οποίο όμως θα το πληρώσει ο ίδιος. Μάλιστα προσπαθεί η κράτηση αυτή να γίνει κοντά στο Σαββατοκύριακο όπου οι τράπεζες είναι κλειστές.

Αφού γίνει η κράτηση και υποτίθεται ότι έχει βάλει τα χρήματα στον λογαριασμό της εταιρείας, στη συνέχεια καλεί την εταιρεία λέγοντας τους ότι έχει κάνει λάθος κατάθεση και ζητά να του επιστραφούν τα χρήματα της διαφοράς. Αν για παράδειγμα το ποσό ήταν 200 (διακόσια) ευρώ, ισχυρίζονταν ότι έβαλε 2000 και ζήταγε 1.800 πίσω.  Για να γίνει πιστευτός μάλιστα ο απατεώνας στέλνει με email μια πλαστή απόδειξη κατάθεσης. Οι ιδιοκτήτες βεβαια δεν βλέπουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους αλλά ο απατεώνας συνήθως επιμένει ότι ''θα τα δείτε την Δευτέρα''.

Οι πιο ... υποψιασμένοι από τους επαγγελματίες αντιλαμβάνονται οτι προκειται για απάτη και ενημερώνουν την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου, κάποιοι απο αυτούς επικοινωνούν και με τον ίδιο τον ... πραγματικό γιατρό.

Άλλοι όμως την πατάνε και επιστρέφουν λεφτά σε λογαρισμό που τους δίνεται από τον απατεώνα.

Ο γιατρός, του οποιου το όνομα χρησιμοποιούν, έχει καταθέσει μήνυση στις αρχές αν και μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει συλλήψεις. Η αστυνομία έχει στην διάθεση της τραπεζικό λογαριασμό και αριθμό κινητού τηλεφώνου τα οποία φαίνεται να έχουν χρησιμοποιηθεί από τον δράστη. 

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software