officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Σάμος: Τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να εμβολίσει ταχύπλοο των Αμφίβιων Καταδρομέων

13 Οκτ, 2019 - 11:10
Σάμος: Τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να εμβολίσει ταχύπλοο των Αμφίβιων Καταδρομέων

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη Σάμο εκεί όπου βρίσκεται το 4ο Ειδικό Τμήμα Εθνοφυλακής ή αλλιώς Θ’ ΜΑΚ (Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών). Ειδικότερα, ταχύπλοο τύπου Magna 960 RIB που εκτελούσε περιπολία στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου κινδύνεψε να εμβολιστεί από τουρκική ακταιωρό.

Οι αμφίβιοι καταδρομείς ενεργώντας με δυναμικό και αποφασιστικό τρόπο όπλισαν το πολυβόλο διαμετρήματος 12,7 χλστ αναγκάζοντας τον Τούρκο κυβερνήτης της ακταιωρού να πραγματοποιήσει ελιγμό αποφεύγονταν το ταχύπλοο του 3ου ΕΤΕΘ.

Η παραπάνω αντίδραση τους έσωσε από βέβαιο εμβολισμό. Εδώ και μερικές μέρες δυστυχώς έχουν διατεθεί πλωτά από τα ΕΤΕΘ της Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. Η απόφαση είναι εντελώς λανθασμένη καθότι πρόκειται για εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας της χώρας δίχως να υπάρχει το ανάλογο νομικό πλαίσιο. Στα ταχύπλοα επεμβαίνει προσωπικό του Λιμενικού Σώματος μαζί με 3-4 στελέχη των Αμφίβιων Καταδρομέων. Τη στιγμή που τα ταχύπλοα Magna είναι σε εξαιρετικά οριακή κατάσταση από τεχνικής άποψης δίνεται η εντολή να εμπλακούν στο μεταναστευτικό απόρροια της έλλειψης δυνάμεων από το Λιμενικό Σώμα.

Τα ταχύπλοα καταπονούνται σε τεράστιο βαθμό αφού καθημερινά γράφουν εκατοντάδες μίλια με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα επιχειρησιακής επάρκειας του υλικού εάν και όταν χρειαστεί να επιχειρήσουν με αυτά τα πλωτά. Σημειωτέον, πως τα σκάφη Magna 960 είναι ήδη 20 ετών και θα έπρεπε να είχαν αντικατασταθεί από νεότερα και ικανότερα ταχύπλοα. Τα σκάφη καταπονούνται σε μεγάλο βαθμό ενώ η κατανάλωση τους (110 λίτρα βενζίνης την ώρα) τα καθιστά ασύμφορα για τέτοιου είδους αποστολές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ defencereview.gr

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software