Κοινωνία

Στις φλόγες το ΚΥΤ Σάμου, Video και Φωτογραφίες

15 Οκτ, 2019 - 02:10
Στις φλόγες το ΚΥΤ Σάμου, Video και Φωτογραφίες

Φωτιά ξέσπασε στο ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου όπου βρίσκονται περίπου 5.500 άτομα. Το ΚΥΤ εκκενώθηκε και δυνάμεις πυροσβεστικής επιχείρησαν στην κατάσβεση.

Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία.

Νωρίτερα είχαν πραγματοποιηθεί συμπλοκές μεταξύ δυο ομάδων αλλοδαπών, διαφορετικών εθνικοτήτων και μικρής ηλικίας στο κέντρο της πόλης όπου τρεις από αυτούς, σύμφωνα με μαρτυριες,τραυματίστηκαν με μαχαίρι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν να αντιμετωπίσουν την φωτιά αλλά και τις συνεχόμενες εκρήξεις που πιθανών να προέρχοταν απο μικρές φιάλες (γκαζάκια). 

Ευτυχώς η φωτιά δεν εξαπλώθηκε ενώ μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός, να σημειώσουμε ότι η εκκένωση του καταυλισμού έγινε με δυσκολία.

samostimes samos migration camp fire 2

Συνεχής ήταν η επικοινωνία του Δημάρχου Σάμου κ. Γιώργου Στάντζου με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες υποσχέθηκε τον γρήγορο απεγκλωβισμό των υπεράριθμων ανθρώπων που διαμένουν εντός και γύρω από το Κέντρο Υποδοχής.

Στο Δημαρχείο Σάμου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη παρουσία του Δημάρχου Σάμου κ. Στάντζου, του Στρατιωτικού Διοικητή Ταξίαρχου κ. Βακεντή, του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Μαϊστρέλη, του Διοικητή της Π.Υ. κ. Φράγκου και άλλων εμπλεκόμενων φορέων για την εκτίμηση της κατάστασης όπως αυτή διαμορφώνεται.

Οι χιλιάδες μεταναστών μεταφέρθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο αλλά και στα διάφορα σημεία όπου οι ΜΚΟ έχουν δημιουργήσει χώρους για τη δημιουργική τους απασχόληση. 

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι