Κοινωνία

Παράλληλη λειτουργία δυο κέντρων μεταναστών στη Σάμο για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα

19 Νοε, 2019 - 09:11
Παράλληλη λειτουργία δυο κέντρων μεταναστών στη Σάμο για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα

Σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα προχωρά η κυβέρνηση, σε εφαρμογή του σχεδίου της για το προσφυγικό- μεταναστευτικό. Τα κέντρα αυτά θα λειτουργήσουν αρχικά στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και θα μεταφέρονται άτομα προς απέλαση και νεοεισερχόμενοι που ξεκάθαρα δε διαθέτουν προσφυγικό προφίλ μέχρι την επιστροφή τους σε χώρα προέλευσης ή στην Τουρκία. Παράλληλα θα συνεχιστούν οι μετεγκαταστάσεις προσφύγων στην ενδοχώρα.

Τα τρία πρώτα προαναχωρησιακά κέντρα κλειστού τύπου θα γίνουν σε Σάμο , Λέσβο, Χίο και ίσως ακολουθήσουν Κως και Λέρος. Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στη χθεσινή συνάντηση του  με τους 13 περιφερειάρχες συζήτησε τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζητώντας την αλληλεγγύη όλων προς τα νησιά. Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης ζήτησε να κλείσουν τα hotspot σε Μόρια, ΒΙ.ΑΛ. και Βαθύ, ώστε να συνηγορήσει στη δημιουργία κλειστών κέντρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες για ένα διάστημα στη Σάμο θα λειτουργήσουν και τα δύο (Ζερβού και Βαθύ) παράλληλα για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν κατά πάσα πιθανότητα  Τετάρτη ή Πέμπτη. 

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι