officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης

25 Νοε, 2019 - 07:11
Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης

Οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό με τα ΚΥΤ-φυλακές που αποφάσισε η κυβέρνηση της ΝΔ, τα οποία σημαίνουν μονιμοποίηση και μαζικοποίηση του απαράδεκτου εγκλωβισμού ανθρώπων που θέλουν να φύγουν από τη χώρα μας, κάνει πιο επιτακτική και αναγκαία την συμμετοχή όλων στην συγκέντρωση – εκδήλωση δεκάδων φορέων της Σάμου με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Σάμου, την Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2019 στις 6μμ στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης τμήμα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), από την πρώτη στιγμή στάθηκε αλληλέγγυα στο δράμα των ξεριζωμένων από τις πατρίδες τους ανθρώπους και πρωτοστάτησε για τα δικαιώματά τους και για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης όσο διάστημα μένουν στη χώρα μας. Εξέφρασε και εκφράζει συνεχώς με πρακτικό τρόπο την αλληλεγγύη της με συγκέντρωση και παράδοση ρουχισμού. παιδικών τροφών και σχολικών ειδών για τα προσφυγόπουλα. Σήμερα πρωτοστατεί για να εκπληρωθεί το δικαίωμά τους στο άσυλο και στην διεκπεραίωσή τους στις χώρες που επιθυμούν.

Δικαίωμα που ταυτίζεται με τις διεκδικήσεις των κατοίκων του νησιού μας , να σταματήσει η αθλιότητα των χοτ σποτ, ο εγκλωβισμός και τα αναπόφευκτα προβλήματα που προκαλούνται στο τόπο μας. Μπροστά μας έχουμε τους ενόχους αυτής της κατάστασης. Είναι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ οι ΗΠΑ και οι άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες, που εισβάλουν, βομβαρδίζουν , εξοπλίζουν εγκληματικές οργανώσεις όπως ο ISIS και οι Ταλιμπάν, υποδαυλίζουν εμφύλιες και θρησκευτικές συγκρούσεις. Όλα αυτά για να έχουν στο χέρι τους λαούς, να λυμαίνονται τον πλούτο τους, να δημιουργούν στρατιές ξεριζωμένων που τους χρησιμοποιούν στη συνέχεια ως φθηνό εργατικό δυναμικό για τα κέρδη των μονοπωλιακών τους ομίλων.

Σ’ αυτό το αιματοβαμμένο αλισβερίσι σε βάρος των λαών μπλέκεται και η χώρα μας με ευθύνη των κυβερνήσεων όλων των αστικών κομμάτων και παίρνει μέρος στις επεμβάσεις, τις υποστηρίζει, δίνει βάσεις και τεράστια ποσά στο ΝΑΤΟ στερώντας τα από την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για τις πολεμικές τους εγκληματικές επιχειρήσεις. Γι’ αυτό ο αγώνας για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, ο αγώνας για την ανακούφιση του νησιού μας από τα προβλήματα εγκλωβισμού δυσανάλογα μεγάλου πληθυσμού σε άθλιες συνθήκες, συνδέεται- πρέπει να συνδέεται- με την πάλη για την εξάλειψη των αιτιών που προκαλούν τους πολέμους τη προσφυγιά, τη φτώχια και την εξαθλίωση. Η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες του εργατικού και λαϊκού κινήματος με στόχο τον απεγκλωβισμό των προσφύγων – μεταναστών και την εξάλειψη των αρνητικών συνεπειών για το νησί μας. Παλεύει ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους.

ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ - Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ

ΣΑΜΟΣ 22-11-2019

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software