Κοινωνία

Σάμος - Ιθάκη με καγιάκ: Κωπηλάτησε 500 μίλια για το νοσοκομείο Αργοστολίου

28 Νοε, 2019 - 08:11
Σάμος - Ιθάκη με καγιάκ: Κωπηλάτησε 500 μίλια για το νοσοκομείο Αργοστολίου

Μια μικρή Οδύσσεια με καγιάκ, η οποία είχε αφετηρία τη Σάμο και κατάληξη την Ιθάκη, ολοκλήρωσε την Τετάρτη (27/11) ο 35χρονος Γιώργος Λίλας.

Με στόχο την οικονομική ενίσχυση του νοσοκομείου του Αργοστολίου, ο Γιώργος Λίλας ξεκίνησε με το καγιάκ του πριν από τρεις εβδομάδες από το νησί του Βορείου Αιγαίου και διένυσε περίπου 500 ναυτικά μίλια μέχρι να φτάσει στην Ιθάκη, όπου ζει και εργάζεται κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν.

Χωρίς συνοδεία, ο κ. Λίλας έκανε δεκάδες μίλια κάθε μέρα στις ελληνικές θάλασσες και πέρασε από τους Φούρνους, την Πάτμο, την Κίναρο, την Αμοργό, τη Φολέγανδρο, τη Μήλο, τη Σίφνο, την Κύθνο, τη Τζια, την Παλαιά Φώκαια, το Μικρολίμανο και τη Σαλαμίνα. Στη συνέχεια διέσχισε τον Ισθμό της Κορίνθου για το τελευταίο μέρος της διαδρομής, το οποίο τον έφερε στο Μεσολόγγι, στο Δέλτα του Αχελώου και τελικά στην Ιθάκη. Στο νησί του θα ξεκουραστεί για πολύ λίγο και στη συνέχεια θα μπει ξανά στο καγιάκ για να πάει στην Κεφαλλονιά, για να τιμήσει τον φίλο και συνοδοιπόρο του στη διαδρομή, τον Γιώργο Ποταμιάνο, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω τραυματισμού στο χέρι.

Του Στέλιου Βογιατζάκη

Διαβάστε περρισότερα στο www.ethnos.gr

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι