officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Ένταση στην πόλη της Σάμου από διαμαρτυρία μεταναστών προσφύγων

17 Δεκ, 2019 - 08:12
Ένταση στην πόλη της Σάμου από διαμαρτυρία μεταναστών προσφύγων

Ένταση μεταξύ κατοίκων και μεταναστών προκλήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου στην πόλη της Σάμου.

Η ένταση προκλήθηκε όταν μικρή ομάδα μεταναστών/προσφύγων  περίπου 30 ατόμων  αναστάτωσε το κέντρο της πόλης με φωνές θέλωντας να διαμαρτυρηθούν για την πολύμηνη παραμονή τους στο νησί . 

samostimes migrants samos Pithagoras Plaza αντιγραφο

Η ομάδα των διαδηλωτών, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, συγκεντρώθηκε στην πλατεία Πυθαγόρα φωνάζοντας συνθήματα που είχαν να κάνουν κυρίως με την εθνική καταγωγή τους. 

Η παρουσία των μεταναστών εξόργισε επαγγελματίες και κατοίκους που έτυχε να βρίσκονται εκείνη την ώρα στην πλατεία και άρχισαν να απαιτούν απο την αστυνομία να συνοδεύσει τους μετανάστες πίσω στο Κ.Υ.Τ. .

Στον χώρο της πλατείας βρέθηκε επίσης ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος ο οποίος απαιτούσε και εκείνος με την σειρά του από τις αστυνομικές αρχές να αδειάσουν την πλατεία από τους μετανάστες/πρόσφυγες.

samostimes migrants samos Pithagoras Plaza 2 αντιγραφο

Μετά από διαβούλευση των ανθρώπων που διαμαρτύρονταν (μετανάστες και πρόσφυγες) με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Ντουρουντούς και τον Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου κ. Μαϊστρέλη, οδηγήθηκαν συνοδεία αστυνομίας και πάλι στο Κ.Υ.Τ. 

Να σημειώσουμε τέλος ότι σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων υπήρξαν φθορές σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα κατά μήκος του δρόμου από κάποιους που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software