Κοινωνία

Σάμος: Ανακόλουθη των υποσχέσεων της η κυβέρνηση για το μεταναστευτικό

7 Ιαν, 2020 - 09:01
Σάμος: Ανακόλουθη των υποσχέσεων της η κυβέρνηση για το μεταναστευτικό

Την διαμαρτυρία τους απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς για το μεταναστευτικό εξέφρασαν για άλλη μια φορά κάτοικοι  και η Δημοτική Αρχή Ανατολικής Σάμου.

Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε εσπευσμένα με αφορμή τον ελλιμενισμό δυο αρματαγωγών του Π.Ν. στο λιμάνι της Σάμου για την προστασία ευπαθών ομάδων μεταναστών από μια πιθανή εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

 Σε ψήφισμα που ελήφθη ομόφωνα μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δημάρχου, της Εκτελεστικής Επιτροπής, των Επικεφαλής των παρατάξεων, του Προέδρου του Δ.Σ. και των Προέδρων των Κοινοτήτων Σαμίων και Βαθέος, τονίζεται ότι:

''Ζητάμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ την άμεση επιβίβαση των ευπαθών ομάδων στα πλοία αυτά, όπως επίσης και τη μεταφορά αυτών στην ενδοχώρα, καθώς και όλων των προσφύγων μεταναστών με επιβατικά πλοία σε Δομές που να τους εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ασύλου. Η προσέγγιση και η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού από την Κυβέρνηση, με δεδομένες μάλιστα, τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη και ευτελίζει την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια όλων, και των μόνιμων κατοίκων και των προσφύγων- μεταναστών.''

Τέλος να σημειώσουμε ότι πέρα από τις επαφές που θα υπάρξουν άμεσα με κυβερνητικούς παράγοντες στα αρμόδια υπουργεία, σχεδιάζεται κινητοποίηση με την συμμετοχή όλων των νησιωτών του Β.Α. Αιγαίου στην Αθήνα στο τέλος Ιανουαρίου.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι