Κοινωνία

Λουκέτο στο Β. Αιγαίο 22 και 23 Ιανουαρίου, όχι όμως σε μετάβαση στην Αθήνα

13 Ιαν, 2020 - 04:01
Λουκέτο στο Β. Αιγαίο 22 και 23 Ιανουαρίου, όχι όμως σε μετάβαση στην Αθήνα

Διαφορετικά αντιλαμβάνονται τον τρόπο που πρέπει να διαμαρτυρηθουν οι τοπικές κοινωνίες των νησιών για το μεταναστευτικό οι φορείς των νησιών του Βόρειο Ανατολικού Αιγαίου όπως προκύπτει από την σημερινή τηλεδιάσκεψη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ οι Δημοτικές αρχές στη Σάμο και οι φορείς ζήτησαν στην σημερινή τηλεδιάσκεψη κινητοποιήσεις στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρης δηλώνει επιφυλακτικός για την επιτυχία μιας τέτοιας κινητοποίησης και προαναγγέλλει ότι θα επισκεφθεί ο ίδιος τους αρμόδιους υπουργούς χωρίς ακόμα όμως να έχει  πάρει σχετική απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο που εσπευσμένα θα συνεδριάσει την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου.

Όπως προκύπτει από την τηλεδιάσκεψη η πρόταση της Σάμου για μεταφορά των κινητοποίησεων στην Αθήνα, με  μαζική παρουσία των νησιωτών εκεί, δεν βρίσκει σύμφωνους τους ανάλογους φορείς στην Λέσβο και την Χίο ενώ ο και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό video που ακολουθεί. 

Όλα αυτά ενόψει των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί για τις 22 και 23 Ιανουαρίου ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό με κλείσιμο των λιμανιών, αεροδρομίων, καταστημάτων και δημόσιων υπηρεσιών Τ.Α..

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι