Κοινωνία

Επιτυχής η αδρανοποίηση της βόμβας και η μεταφορά της. Δείτε αποκλειστικές εικόνες

14 Ιαν, 2020 - 02:01
Επιτυχής η αδρανοποίηση της βόμβας και η μεταφορά της. Δείτε αποκλειστικές εικόνες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αδρανοποίηση και απομάκρυνση της βόμβας που εντοπίστηκε σε κατοικημένη περιοχή το πρωί του Σαββάτου 11 Ιανουαρίου στην πόλη της Σάμου.

Από νωρίς το πρωί στελέχη της Αστυνομίας παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή Σάμου Δημήτρη Μαϊστρέλη μερίμνησαν για την ασφαλή εκκένωση των οικιών στην περιοχή και σε ακτίνα 150 μέτρων. Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχε και το νοσοκομείο Σάμου το οποίο διέθεσε δυο ασθενοφόρα οχήματα για την μεταφορά υπερήλικων που αντιμετώπιζαν θέματα υγείας. 

samostimes samos bomb 3 αντιγραφο

Στη συνέχεια το δύσκολο έργο της αδρανοποίησης της βόμβας , βάρους 52 κιλών, και την μεταφορά της στο πεδίο βολής ''Στεφάνας'' ανέλαβε ομάδα πυροτεχνουργών η οποία με υποδειγματικό επαγγελματισμό  ολοκλήρωσε την επιχείριση με ασφάλεια και σε σύντομο χρόνο.

 samostimes bomb

Η βόμβα βρίσκοταν θαμμένη στα εξωτερικά σκαλοπάτια οικίας στην περιοχή ''Χαρουπιές'' εκεί όπου στον βομβαρδισμό των Γερμανικών αεροπλάνων το 1943 είχαν πέσει πολλές αντίστοιχες βόμβες των 110 λιβρών προκαλώντας καταστροφές και θύματα μεταξύ των αμάχων συμπατριωτών μας.

Μια τέτοια βόμβα ήταν και αυτή ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι άλλες δυο βόμβες είχαν πέσει σε ελάχιστα μέτρα από το σημείο που βρεθηκε αυτή προκαλώντας όμως καταστροφές.

Τελικά, μετά από 77 χρόνια από εκείνων τον Νοέμβρη του 1943 η βόμβα εξεράγη αλλά σε ελεγχόμενη έκρηξη από τους πυροτεχνουργούς του Ελληνικού Στρατού σε πεδίο βολής του νησιού.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι