Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Κοινωνία

Με δικό τους διεκδικητικό πλαίσιο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, πέντε παρατάξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης την Τετάρτη

0
0
0
s2smodern

Οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις στο Βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα η περιφερειακή παράταξη «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ», οι δημοτικές παρατάξεις στο Δήμο Μυτιλήνης «ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ» και «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ», στο Δήμο Χίου «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΙΟΥ» και στο Δήμο Ανατ. Σάμου «Η ΣΑΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ» συντονίζουν τις δυνάμεις τους και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της 22ας Ιανουαρίου 2020 που θα γίνουν για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στη ΣΑΜΟ-ΧΙΟ-ΛΕΣΒΟ με το δικό τους διεκδικητικό πλαίσιο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ που θυσιάζει τα νησιά μας, απέναντι στα «παιχνίδια που παίζουν» οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες των νησιών με την κυβέρνηση και ενάντια στη ξενοφοβία και την ακροδεξιά ρητορική, που στοχοποιεί την αλληλεγγύη και τους πρόσφυγες.

Απαιτούμε τώρα:

Άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα και ισοκατανομή σε δομές φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Απορρίπτουμε το σχεδιασμό της κυβέρνησης της ΝΔ για hotspot – φυλακές στα νησιά των 5000+ ανθρώπων.

Μόνο μία μικρή δομή σε κάθε νησί για υποδοχή, καταγραφή, ταυτοποίηση με υγειονομική υποστήριξη και μετά προώθηση στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να πάνε.

Σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων που ζουν στα νησιά είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι είτε επισκέπτες είτε αιτούντες άσυλο.