officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Εκτενής αναφορά της «ΝΥΤ» στους πρόσφυγες της Σάμου

9 Φεβ, 2020 - 12:02
Εκτενής αναφορά της «ΝΥΤ» στους πρόσφυγες της Σάμου

Εκτενές δημοσίευμα στους πρόσφυγες/μετανάστες που βρίσκονται στο νησί της Σάμου και στην προβληματική συνύπαρξή τους με ντόπιους αφιερώνει η εφημερίδα «Νew York Times». Το δημοσίευμα μάλιστα είναι διανθισμένο με πολλές σχετικές φωτογραφίες.

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι οι πρόσφυγες/μετανάστες είναι ουσιαστικά «εγκλωβισμένοι» στο νησί, περιμένοντας έγκριση για να ταξιδέψουν στην ελληνική ηπειρωτική χώρα για να επιδιώξουν το καθεστώς του «πρόσφυγα» που θα τους δώσει τη δυνατότητα να ξεκινήσουν μια νέα ζωή.

Αλλά λίγοι στην ηπειρωτική χώρα τούς θέλουν, και η νέα κυβέρνηση έχει αγωνιστεί να βρει μέρη που είναι πρόθυμα να τους δεχθούν. Αλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έκλεισαν εντελώς τα σύνορά τους. Οι οικογένειες που κατοικούν κοντά στο λόφο όπου βρίσκονται εγκατεστημένοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες παραπονιούνται ότι ο τρόπος ζωή τους είναι υπό πολιορκία, ότι πρέπει να αλυσοδέσουν ακόμα και τα έπιπλα της βεράντας τους και ότι οτιδήποτε μένει έξω -παπούτσια, ρούχα, λεμόνια στα δέντρα- εξαφανίζεται.

Θερινές κατοικίες έχουν ανοιχτεί και από εκεί έχουν κλαπεί κουβέρτες και στρώματα, κουρτίνες και πόρτες, γλάστρες και κουτάλια. Οι πόρτες έχουν χαθεί. Σε μια περίπτωση, οι μετανάστες απομάκρυναν το ξύλινο πάτωμα του δεύτερου επιπέδου ενός σπιτιού.

Περισσότερα ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΥΡΗΞ και Νew York Times

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software