Κοινωνία

Σε προσωρινή καραντίνα το πλοίο ''Μύκονος'' στη Λήμνο έπειτα από ύποπτο κρούσμα

12 Μαρ, 2020 - 09:03
Σε προσωρινή καραντίνα το πλοίο ''Μύκονος'' στη Λήμνο έπειτα από ύποπτο κρούσμα

Συναγερμός σήμανε στο λιμάνι το λιμάνι της Μυρίνας στη Λήμνο όπου βρίσκεται αποκλεισμένο το πλοίο Blue Star Mykonos καθώς μέλος του πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή στον κυβερνήτη του πλοίου να μην συνεχίσει το ταξίδι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη βράδυ μέλος του πληρώματος παραπονέθηκε για υψηλό πυρετό.

Τα ξημερώματα ο νομίατρος που τον εξέτασε τον έκρινε ύποπτο. Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει χθες βράδυ στις 21:30 προκειμένου να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Καβάλα - Λήμνος - Αγ. Ευστράτιος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ Σάμου - Καρλόβασι -Φούρνοι - 'Αγ. Κήρυκος -Μύκονος - Σύρος - Πειραιάς.

Στις 21.35 ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε ασθενοφόρο για να παραλάβει μέλος του πληρώματος που εμφάνιζε πυρετό. Τελικά το πλοίο αναχώρησε στις 10:30, ενώ ο ασθενής ναυτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας. Το πλοίο βρίσκεται σε καραντίνα στο λιμάνι της Λήμνου από τις 2 τα ξημερώματα και οι επιβάτες κρατούνται μέσα στο πλοίο, ενώ δεν τους έχει γίνει επίσημη ενημέρωση και επικρατεί πανικός.

Στις 06:30 ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε και επίσημα ότι το Blue Star θα τεθεί σε καραντίνα τουλάχιστον για 8 ώρες. Σύμφωνα με το Lesvosnet.gr, το μέλος του πληρώματος που έχει εμφανίσει τα ύποπτα συμπτώματα δεν έχει ταξιδέψει σε χώρες του εξωτερικού και αν βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό θα υπάρχει δυσκολία στην ιχνηλάτηση του κρούσματος.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι