Κοινωνία

Kοροναϊός: Κλείνουν προληπτικά και τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία

13 Μαρ, 2020 - 11:03
Kοροναϊός: Κλείνουν προληπτικά και τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία

Να διακοπούν οι Ακτοπλοϊκές Συνδέσεις  από τα Τουρκικά παράλια προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, λόγω κοροναϊού ζητά με επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Βορείου Αιγαίου Παντελή Βρουλής προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Ο κ. Βρούλης ζητά να κλείσουν τα σύνορα από και προς τη γείτονα χώρα από σήμερα Παρασκευή. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν υπάρχει επαρκής έλεγχος και μέτρα προστασίας  των πολιτών που μετακινούνται από την Τουρκία  προς  τα νησιά. «Δυστυχώς είναι μία απόφαση που θα πλήξει ορισμένους επαγγελματίες αλλά προέχει η δημόσια Υγεία και μάλιστα όταν έχεις δίπλα σου έναν γείτονα που αποκρύπτει την αλήθεια σχετικά με τα κρούσματα του κορωνοϊού», εξήγησε ο κ. Βρουλής.

Η επιστολή του Παντελή Βρουλή

Σας κάνουμε γνωστό  ότι με βάση  τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση  και επειδή υπάρχει κίνδυνος  για την δημόσια υγεία λόγω   του κορονοιου,θα θέλαμε να διακοπούν οι Ακτοπλοϊκές Συνδέσεις  από τα Τουρκικά παράλια προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αφού σύμφωνα με  διαπιστώσεις, δεν υπάρχει επαρκής έλεγχος και μέτρα προστασίας  των πολιτών που μετακινούνται από την Τουρκία  προς  τα νησιά. Παρακαλώ όπως γίνει άμεσα διακοπή για όσο χρόνο χρειαστεί   προκειμένου να προστατεύσουμε   τον πληθυσμό των νησιών μας.

ethnos.gr

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι