Κοινωνία

Σάμος: Μαζικά σε καταστήματα μετανάστες, δοκιμάζουν τα μέτρα για τον κορονοϊό

11 Απρ, 2020 - 02:04
Σάμος: Μαζικά σε καταστήματα μετανάστες, δοκιμάζουν τα μέτρα για τον κορονοϊό

Μαζικά προσήλθαν σήμερα σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα, όπως κρεοπωλεία και κινητής τηλεφωνίας, παραβιάζοντας κάθε προληπτικό μέτρο για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού.

Η πολυπληθής παρουσία των μεταναστών, που είχαν να πληρωθούν απο τα τέλη Φεβρουαρίου, προκάλεσε συνωστισμό και την έντονη παρέμβαση της Δημοτικής αρχής προς τον υπουργό κ. Μηταράκη αλλά και την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Η κατάσταση κατάφερε, μερικώς, να ελεγχθεί χάρη στην παρέμβαση των στελεχών της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Μην ξεχνάτε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μας https://bit.ly/3e9AtQp

Σε ανάρτηση του σε κοινωνικά δίκτυα ο Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ασύλου κ. Μάνος Λογοθέτης αναφέρει: Ψυχραιμία σε όλους και μην ξεχνάτε Εμείς Μένουμε σπιτι! Όποιοι δεν ακολουθούν τις οδηγίες να είστε σίγουροι ότι θα υποστούν όσα προβλέπονται από την νομοθεσία. Σταματήσαμε να δίνουμε ρευστότητα στους αιτούντες άσυλο όπως σωστά πρότειναν οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι. Δίνουμε μόνο πίστωση στις κάρτες τους προκειμένου τα ποσά να ξοδεύονται στην τοπική αγορά μέσω χρεωστικής κάρτας. Περιορίσαμε αυστηρά την κυκλοφορία εκτός της αστυνομικής περιμέτρου εδώ και 20 ημέρες. Σήμερα τα πράγματα δυστυχώς ξέφυγαν. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ήδη μεριμνούν και σύντομα ελπίζουμε να αποκατασταθεί η ηρεμία. Όλοι οι αιτούντες Ασυλο ειδοποιήθηκαν ότι η πίστωση τους ανακαλείται μέχρι να επιστρέψουν στο ΚΥΤ και να ακολουθήσουν τις οδηγίες της αστυνομίας. Παρακαλώ όπως όλοι διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας! Τις επόμενες μέρες θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα επιπλέον μέτρα ώστε κάτι τέτοιο να μην ξανασυμβεί!

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι