officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Νέα απαγόρευση των μετακινήσεων των πολιτών εκτός του νομού μέχρι 18 Μαϊου

8 Μάι, 2020 - 10:05
Νέα απαγόρευση των μετακινήσεων των πολιτών εκτός του νομού μέχρι 18 Μαϊου

Με κοινή υπουργική απόφαση (Αριθμ. ∆1α/ΓΠ.οικ.27818/2020 – ΦΕΚ Τεύχος Β’ 1648/03-Με κοινή υπουργική απόφαση (Αριθμ. ∆1α/ΓΠ.οικ.27818/2020 – ΦΕΚ Τεύχος Β’ 1648/03-05-2020) επιβλήθηκε απαγόρευση των μετακινήσεων των πολιτών εκτός του νομού που διαμένουν.

Ο περιορισμός ισχύει για το χρονικό διάστημα, από 4.5.2020 ώρα 06:00 έως και 18.5.2020και ώρα 06:00 και δεν καταλαμβάνει μέλη της Κυβέρνησης, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς,Ειδικούς Γραμματείς και Υπηρεσιακούς Γραμματείς, βουλευτές, δημάρχους, Αντιδημάρχους,Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και συντονιστές αποκεντρωμένων διοικήσεων γιαμετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους, όσους υπηρετούν στα σώματαασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικόπροσωπικό, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιωνφορέων προστασίας και παροχής υπηρεσιών υγείας και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό τηςΓενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Με την απόφαση αυτή ορίστηκαν και οι συγκεκριμένες περιπτώσεις που επιτρέπεται ημετακίνηση εκτός νομού των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ήεπαγγελματικών, αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο, συγκεκριμένα:

α) Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία. Μετάβαση από και προς την εργασία, που πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση τουεργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφηδήλωση του ιδίου.

β) Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείαςΜετακίνηση για λόγους υγείας που πιστοποιείται με σχετική ιατρική βεβαίωση.

γ) Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή.Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία συγγενών πρώτου ή δευτέρου βαθμού) που πιστοποιείται μεέγγραφη δήλωση του πολίτη.

δ) Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τουςΜετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τηδιασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, πουπιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.


ε) Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίαςΕφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας που πιστοποιείται με Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης που λαμβάνεται από ιστότοπο η με αντίγραφο της δήλωσης φορολογίαςεισοδήματος Ε1

Προσοχή: η μετάβαση μπορεί να γίνει μόνο μια φορά, χωρίς δικαίωμα επιστροφής.

Έλεγχος, πρόστιμο και ποινικές κυρώσεις

Ο έλεγχος για τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικώνκυρώσεων γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία, τη ∆ημοτική Αστυνομία, τις Λιμενικές Αρχέςστην περιοχή ευθύνης τους και την Εθνική Αρχή ∆ιαφάνειας.

Στα πρόσωπα που παραβιάζουν τις διατάξεις της παρούσας επιβάλλεται, με απλή πράξη των ανωτέρω αρχών, σύμφωνα με το άρθρο 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως ισχύει,διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ για κάθε παράβαση, χωρίς να θίγονται οι τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software