Κοινωνία

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ – ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

20 Ιουν, 2020 - 11:06
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ – ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου πρόκειται να ενισχύσει οικονομικά Πολιτιστικούς- Αθλητικούς Συλλόγους & Σωματεία, Τοπικά Παραρτήματα οργανώσεων πανελλήνιας δράσης που αναπτύσσουν κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα και έχουν την έδρα τους εντός των ορίων του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Για αυτό το λόγο καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, να καταθέσουν το αίτημα τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Επισημαίνεται ότι οι δράσεις πρέπει να είναι συγκεκριμένες και όχι αόριστες. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα εξής:

  1. Το καταστατικό με βεβαίωση του Γραμματέα του Πρωτοδικείου ότι έχει εγγραφεί (καταχωρηθεί) στο βιβλίο Σωματείων και τυχόν τροποποιήσεις αυτού.
  2. Απόσπασμα Πρακτικών Συνεδριάσεως του Δ.Σ., στο οποίο αναφέρονται τα πρόσωπα, που εκπροσωπούν ή δεσμεύουν με την υπογραφή τους το σύλλογο ή το σωματείο, εφόσον παρέχεται από το Καταστατικό η δυνατότητα αυτή. 

Εάν δεν παρέχεται τέτοια δυνατότητα από το Καταστατικό, τότε απαιτείται Πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου με το οποίο παρέχεται εξουσιοδότηση σε ορισμένο μέλος του για την είσπραξη της επιχορήγησης.

  1. Απολογισμό της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας του Συλλόγου και ξεχωριστό απολογισμό της επιχορήγησης ή χρηματοδότησης που έλαβε και είναι μικρότερη του 100% των συνολικών χρηματικών ποσών που διαχειρίσθηκε. 
  2. Αναλυτική κατάσταση με τις εκδηλώσεις για τις οποίες αφορά  η επιχορήγηση συνοδευόμενη με αναλυτικό προϋπολογισμό εξόδων των εκδηλώσεων αυτών και προϋπολογισμό της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας του συλλόγου/σωματείου για το τρέχον έτος. 

Προσοχή, οι επικαλούμενες εκδηλώσεις να μην έχουν προηγηθεί της αιτούμενης επιχορήγησης.

  1. Aριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού που τηρείται, σε οποιαδήποτε Τράπεζα, επ΄ ονόματι του εν λόγω Σωματείου ή Συλλόγου.
  2. Φορολογική ενημερότητα 
  3. Υπεύθυνη δήλωση που θα αναγράφεται πως οι διοργανωτές  θα τηρήσουν τις οδηγίες για την  λήψη μέτρων  διασποράς του Covid-19 που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο.
  4. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα  με το άρθρο 10Β Ν.3861/2010, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 16 του Ν.4305/2014, καθιερώθηκε η υποχρέωση των φορέων που επιχορηγούνται να αναρτούν τα απολογιστικά στοιχεία δαπανών τους στη Διαύγεια.

Επιπλέον, σύμφωνα με το  άρθρο 4 της Απόφασης Διοικ. Μετ. & Η.Δ. ΔΗΔ/Φ.40/ 1057/14.01.2015 καθιερώθηκε η υποχρέωση των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης που παρέχουν την επιχορήγηση να αναγράφουν σε εμφανές σημείο σε κάθε πράξη έγκρισης επιχορήγησης προς τους επιχορηγούμενους φορείς την εξής σημείωση: «Σε περίπτωση που το ποσό των συνολικών επιχορηγήσεων από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης υπερβεί τις τρεις χιλιάδες (3.000,00) ευρώ συνολικά ετησίως, οι επιχορηγούμενοι φορείς οφείλουν να αναρτούν στο Μητρώο Επιχορηγούμενων Φορέων του Προγράμματος Διαύγεια τα στοιχεία των δαπανών οι οποίες αφορούν στα ποσά των επιχορηγήσεων, σύμφωνα με το άρθρο 10 Β Ν. 3861/2010 όπως προστέθηκε με το άρθρ. 16 Ν. 4305/2014». 

Η παράλειψη της δημοσίευσης των στοιχείων δαπανών, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 10Β Ν. 3861/2010 και της Απόφασης Διοικ. Μετ. & Η.Δ. ΔΗΔ/Φ.40/1057/14.01.2015 συνεπάγεται τον αποκλεισμό των υπόχρεων φορέων από παντός είδους επιχορήγηση ή χρηματοδότηση από φορείς της γενικής κυβέρνησης στο μέλλον. Οι πάροχοι επιχορηγήσεων της γενικής κυβέρνησης οφείλουν να προβαίνουν στο σχετικό έλεγχο πριν την έγκριση της επιχορήγησης.

Το ύψος της επιχορήγησης και η καταβολή της θα αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

 Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των φακέλων, ορίζεται η Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020. Ο κάθε φάκελος, αφού λάβει αριθμό πρωτοκόλλου, θα κατατίθεται στο γραφείο της Αντιδημάρχου Πολιτισμού & Τουρισμού, κας Δέσποινας Κάϊλα (Ισόγειο Δημαρχιακού Μεγάρου).  Τηλέφωνο επικοινωνίας 2273350117 & 2273350141.

 Το έντυπο της αίτησης επιχορήγησης μπορεί να αναζητηθεί, είτε στο Γραφείο της Αντιδημάρχου, είτε από την ιστοσελίδα του Δήμου Ανατολικής Σάμου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.islandofsamos.gr.

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι