officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Ανανέωση διπλωμάτων για τους οδηγούς άνω των 80 ετών.

1 Αυγ, 2017 - 05:08
Ανανέωση διπλωμάτων για τους οδηγούς άνω των 80 ετών.

Ενημέρωση σχετικά με την ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης για τους άνω των 80 ετών οδηγούς εξέδωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ότι το πρόβλημα για την ανανέωση των διπλωμάτων οδήγησης για τους άνω των 80 ετών οδηγούς διευθετήθηκε με νομοθετική ρύθμιση, όπως η περιφερειακή αρχή είχε ζητήσει.

Συγκεκριμένα, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας έγινε τροποποίηση του νόμου στη Βουλή και με το άρθρο 48 δίνεται η δυνατότητα της εξέτασής τους και στο πρωινό ωράριο λειτουργίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων από ιατρούς ειδικότητας που δεν είναι συμβεβλημένοι ως ιδιώτες για αυτό το σκοπό.

Άρθρο 48. «Εφόσον σε κάποια Περιφερειακή Ενότητα της χώρας αποδεδειγμένα δεν υπάρχουν διαθέσιμοι ή συμβεβλημένοι με τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων ιατροί των αντίστοιχων ειδικοτήτων ή δεν πραγματοποιείται ολοήμερη λειτουργία (απογευματινά ραντεβού) των υφιστάμενων κρατικών Δομών Υγείας, οι ιατρικές εξετάσεις θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά από τα τοπικά κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα στο πλαίσιο της λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων.

Ειδικώς για τις περιοχές όπου δεν υπηρετούν ιατροί των αντίστοιχων ειδικοτήτων στις υφιστάμενες κρατικές Δομές Υγείας, οι ιατρικές εξετάσεις είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται και από ιδιώτες ιατρούς των σχετικών ειδικοτήτων, εφόσον η έλλειψη των ειδικοτήτων των ιατρών στις κρατικές Δομές προκύπτει από απόφαση της Διεύθυνσης Υγείας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας».

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software