Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Κοινωνία

Eθιμοτυπική επίσκεψη από τον Αρχηγό του ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση

0
0
0
s2smodern

Στις 14 Ιουλίου 2020, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, κ. Γεώργιο Στάντζο, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος, κ. Χαράλαμπος Λαλούσης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο κ. Πέτρο Δεμέστιχα, τον Διευθυντή του Επιτελικού γραφείου του Αρχηγού, Ταξίαρχο κ. Παναγιώτη Καβιδόπουλο και τον Διοικητή 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο κ. Περικλή Δούκα.

Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Δ.Σ, κ. Γεώργιος Κολλάρος, ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Μητσός και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Άννη Ανδρεάδου. Προλογίζοντας τη συζήτηση ο Αρχηγός ΓΕΣ αναφέρθηκε στο πάντα επίκαιρο ποίημα του Α. Κάλβου « Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσι θέλει αρετήν και τόλμη η ελευθερία», δίνοντας ένα αίσθημα ασφάλειας και ενότητας που πρέπει να μας διακατέχει όλους, και μας διαβεβαίωσε ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, είναι σε συνεχή ετοιμότητα με υψηλό ηθικό.

Εν συνεχεία ο Δήμαρχος ανέφερε «Εμείς οι Έλληνες ακρίτες νησιώτες που ζούμε από τη γη και τη θάλασσα είμαστε περήφανοι που αγωνιζόμαστε καθημερινά ώστε η χώρα να παραμείνει πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας φυλάσσοντας τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα. Η συνεργασία Τοπικής Κοινωνίας και Στρατού είναι απαραίτητη και τα οφέλη αυτής πολλαπλά. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου