Κοινωνία

«Τώρα έχεις κάπου να το πεις» Κέντρο Διοτίμα στη Σάμο

7 Οκτ, 2020 - 11:10
«Τώρα έχεις κάπου να το πεις» Κέντρο Διοτίμα στη Σάμο

«Τώρα έχεις κάπου να το πεις» είναι ο τίτλος της καμπάνιας που ξεκίνησε το Κέντρο Διοτίμα στη Σάμο, με στόχο την ευαισθητοποίηση κατά της βίας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες λόγω φύλου.

Με την καμπάνια μας θέλουμε να ενημερώσουμε τις γυναίκες της Σάμου, ότι μπορούν πλέον να απευθυνθούν σε επαγγελματίες με εξειδίκευση και τεχνογνωσία, να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους, να λάβουν υποστήριξη, να προχωρήσουν σε μια ζωή χωρίς φόβο, κίνδυνο, βία• όπως αξίζουν!

Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών ‘Διοτίμα’ είναι μια γυναικεία οργάνωση εξειδικευμένη σε ζητήματα έμφυλης βίας, με τριαντάχρονη δράση. Η έδρα μας βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ την τελευταία πενταετία δραστηριοποιούμαστε στη Θεσσαλονίκη και τη Λέσβο. Εδώ και τέσσερις μήνες το Κέντρο Διοτίμα βρίσκεται και στη Σάμο, παρέχοντας ολοκληρωμένη υποστήριξη σε επιζώσες και επιζώντες έμφυλης βίας, με την υποστήριξη/ χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Το τοπικό μας γραφείο στο Βαθύ και η ομάδα μας, που αποτελείται από εξειδικευμένες ψυχολόγους, κοινωνικές λειτουργούς, δικηγόρους και διερμηνείς, παρέχει μια σειρά από υπηρεσίες υποστήριξης σε ενήλικες γυναίκες, ντόπιες, αιτούσες άσυλο, προσφύγισσες, αλλά και σε άνδρες και ΛΟΑΤΚΙ άτομα που έχουν υποστεί έμφυλη βία.

Μεταξύ των υπηρεσιών που παρέχουμε είναι: υποδοχή και διάγνωση αναγκών, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομική βοήθεια και εκπροσώπηση στα δικαστήρια, συνοδεία σε φορείς και υπηρεσίες, παραπομπές σε άλλους φορείς κ.ά. Παράλληλα, οργανώνουμε δράσεις πρόληψης της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, όπως ομαδικές συναντήσεις ενημέρωσης για τα δικαιώματα των γυναικών, δράσεις ενδυνάμωσης και ευαισθητοποίησης, επιμορφωτικά προγράμματα για επαγγελματίες και στελέχη φορέων και υπηρεσιών αναφορικά με την έμφυλη βία, τα εθνικά και διεθνή πρωτόκολλα απόκρισης κ.ά. Για ραντεβού: Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-17.00 Τηλ. : 6981 760678 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Δουλεύουμε μαζί για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Ενδυναμώνουμε τις γυναίκες για να υπερβούν τη βία και τις διακρίσεις Ομάδα Σάμου, Κέντρο Διοτίμα Για περισσότερες πληροφορίες οι δημοσιογράφοι μπορούν να απευθύνονται: Μαρία Τζαβάρα/συντονίστρια ομάδας Σάμου: 6975 860357 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ ‘ΔΙΟΤΙΜΑ’ Διεύθυνση Αθήνας: 3ης Σεπτεμβρίου 43A , 104 33 Αθήνα Τηλέφωνο: 210-3244380

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι