officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Νεκρό ανήλικο προσφυγόπουλο από ναυάγιο ανοιχτά της Σάμου

8 Νοε, 2020 - 09:11
Νεκρό ανήλικο προσφυγόπουλο από ναυάγιο ανοιχτά της Σάμου

Ακόμη μια τραγωδία στο Αιγαίο, καθώς στελέχη του λιμενικού εντόπισαν μια γυναίκα και τη σορό ενός ανήλικου αγοριού σε δυσπρόσιτη περιοχή στο ακρωτήρι «Πράσο» της Σάμου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το λιμενικό, η υπηρεσία ενημερώθηκε νωρίς το πρωί για την ύπαρξη ικανού αριθμού προσφύγων και μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή. Στελέχη μετέβησαν στο σημείο, ενώ σκάφη του λιμενικού απέπλευσαν για να πραγματοποιήσουν θαλάσσιες έρευνες.

Τις πρωινές ώρες στο ακρωτήρι «Πράσο» εντοπίστηκαν δέκα ναυαγοί, ενώ λίγη ώρα αργότερα, σε εξαιρετικά δυσπρόσιτη περιοχή εντοπίστηκε η γυναίκα και η σορός του άτυχου αγοριού. Και οι δύο παρελήφθησαν από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού και η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Παράλληλα, κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας ενημέρωσε για τον εντοπισμό ακόμη έξι αλλοδαπών σε χερσαία περιοχή στα ανατολικά. 

Σύμφωνα με τους διασωθέντες, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 24 άτομα. Aργότερα εντοπίστηκαν κι οι υπόλοιποι επτά μετανάστες που αγνοούνταν, στη χερσαία περιοχή Βαθύ. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Νωρίτερα η οργάνωση Aegean Boat Report είχε προειδοποιήσει για φονικό ναυάγιο στην περιοχή, κάνοντας λόγο για 24 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν φτάσει στην ξηρά, αλλά και για αγνοούμενους.

Η ABR ανέφερε πως η βάρκα που μετέφερε τους πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά, έφτασε στην περιοχή «Πράσο» βορειοανατολικά του νησιού.

efsyn.gr

 
el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software