• Αρχική
  • Νέα Σάμος
  • Κοινωνία
  • Η Λαϊκή Συσπείρωση για τα μέτρα ανακούφισης απο τον σεισμό

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τα μέτρα ανακούφισης απο τον σεισμό

0
0
0
s2smodern

Την ανάγκη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης των οικογενειών που πλήγηκαν από το σεισμό και γρήγορη αποκατάσταση των δημόσιων δομών και γενικότερα του οικιστικού περιβάλλοντος, ζήτησε ακόμη μια φορά η Λαϊκή Συσπείρωση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ανατολικής Σάμου που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αφού επισήμανε τη προχειρότητα της συνεδρίασης και την ανάγκη να γίνει ολοκληρωμένη συζήτηση για τα προβλήματα του σεισμού, χαρακτήρισε τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, «ανεπαρκή, μακριά από τις ανάγκες και τα αιτήματα των εργατικών και μαζικών οργανώσεων του νησιού, για στήριξη στο 100% των ζημιών για εργαζόμενους και επαγγελματίες. Η δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε είναι σχεδόν πιστή αντιγραφή αυτών άλλων περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές. Το πρόβλημα δεν είναι η ομοιότητα βέβαια αλλά η υλοποίηση αυτών των μέτρων. Η πράξη δείχνει ότι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις οι πληγέντες ακόμα περιμένουν… ή έχουν μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και των προϋποθέσεων».

Σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει με τη καταλληλότητα των σχολικών μονάδων, η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε

1) Άμεση μετεγκατάσταση των σχολείων σε άλλα ασφαλή κτίρια ή σε προκατασκευασμένες αίθουσες που πρέπει γρήγορα να εγκατασταθούν.

2)Σχολαστικό έλεγχο όλων των σχολικών κτιρίων για τη στατικότητα και καταλληλότητά τους και εκπόνηση τώρα! -όπως επισήμανε- ενός προγράμματος επισκευών , αναστήλωσης και ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων όπου απαιτείται.

3)Να δοθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός και δωρεάν συνδέσεις ίντερνετ σε όλους τους μαθητές προκειμένου να παρακολουθούν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης όσο διαρκέσουν, αφού αποδεικνύεται ότι μόνο ένα ποσοστό έχει σήμερα αυτή τη δυνατότητα. Τέλος η Λαϊκή Συσπείρωση συμφώνησε και θα πάρει μέρος στη σύσκεψη του δημάρχου με τους επικεφαλής των παρατάξεων την Τετάρτη 18/11, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα κοινού πλαισίου μέτρων και διεκδικήσεων, τα οποία θα συζητηθούν και θα παρθούν σχετικές αποφάσεις σε νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 20 Νοέμβρη

e-genius.gr ...intelligent web software