Κοινωνία

Καμαρώστε τους Αμφίβιους Καταδρομείς του 4ου Ε.Τ.Ε.Θ της νήσου Σάμου…Σε ειδικές Αποστολές (video)

30 Νοε, 2020 - 10:11
Καμαρώστε τους Αμφίβιους Καταδρομείς του 4ου Ε.Τ.Ε.Θ της νήσου Σάμου…Σε ειδικές Αποστολές (video)

Στην  Κυριακάτικη  εκπομπή «Με Αρετή και Τόλμη» στην ΕΡΤ2, είδαμε μεταξύ άλλων τους καταδρομείς της Σάμου σε πλήρη δράση. Εντυπωσιακές εικόνες από αμφίβιες επιχειρήσεις.

Το 4ο Ε.Τ.ΕΘ. (Ειδικό Τμήμα Εθνοφυλακής) εδρεύει στο Καρλόβασι της Σάμου. Ως άξιοι συνεχιστές του θρυλικού Ιερού Λόχου μπορούν να χαρακτηριστούν οι αμφίβιοι καταδρομείς του 4ου Ε.Τ.ΕΘ καθώς καθημερινά ακονίζουν τις ικανότητες τους σε όλο το φάσμα των ειδικών επιχειρήσεων που θα κληθούν να ανταπεξέλθουν είτε σε περίπτωση σύρραξης είτε σε περίπτωση θερμού επεισοδίου.

Οι αποστολές που θα κληθεί να αναλάβει η μονάδα σε περίοδο επιχειρήσεων δεν διαφέρουν από τις αποστολές των αμφίβιων μοιρών που κυρίαρχο στοιχείο στις αποστολές τους είναι η θάλασσα. Το 4ο ΕΤΕΘ είναι επιφορτισμένο με αποστολές ανορθοδόξου πολέμου και ανταρτοπολέμου.

Σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις οι καταδρομείς δρουν σε τακτικά συγκροτήματα ανορθοδόξου πολέμου με τα οποία θα εγκαθίστατο σε χώρους αποκρύψεως (ΧΑ) και θα ενεργούσαν δολιοφθορές, ενέδρες, επιδρομές, ψυχολογικό πόλεμο και οτιδήποτε θα έκανε τον κατακτητή να δεχθεί ισχυρά πλήγματα.https://veteranos.gr/wp-

Επιπροσθέτως, ένα ακόμα απαιτητικό κομμάτι που περιλαμβάνεται στις αποστολές του 4ου ΕΤΕΘ είναι αυτό της ανακατάληψης βραχονησίδας ή μικρής νήσου…που έλαβε χώρα σε ανύποπτο χρόνο !!

Τις ικανότητες αυτές ανέδειξαν κατά την διάρκεια των Ασκήσεων «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» όταν έκαναν ακόμη και Ανακατάληψη του αεροδρομίου της νήσου Σάμου …

https://veteranos.gr/

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ