• Αρχική
  • Νέα Σάμος
  • Κοινωνία
  • Σύσκεψη για την διαχείριση της πανδημίας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Σύσκεψη για την διαχείριση της πανδημίας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

0
0
0
s2smodern

Με θέμα την διαχείριση της Πανδημίας στη Λέσβο και την ουσιαστικότερη συμμετοχή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, στο κομμάτι του συντονισμού , ιχνηλάτησης, ενημέρωσης και καθοδήγησης, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σύσκεψη τηρουμένων των προβλεπόμενων περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του covid-19.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου και μέσω της πλατφόρμας www.epresence.gov.gr. Στη συζήτηση που έγινε, αποφασίστηκαν:

1)Η συγκρότηση Συντονιστικού Οργάνου , στο οποίο θα συμμετέχουν: η Περιφέρεια Β. Αιγαίου ,Ο.Τ.Α., Ιατρικοί και Φαρμακευτικοί σύλλογοι, που θα συμβάλει στην Ιχνηλάτηση των εντοπισμένων με tests κρουσμάτων και θα παρέχει ενημέρωση και καθοδήγηση προς τους πολίτες , σχετικά με την Πανδημία.

Στις υπηρεσίες που θα παρέχονται, θα συνεπικουρεί η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Β. Αιγαίου.

2) Η ενίσχυση των υπηρεσιών της Περιφέρειας με εξειδικευμένο προσωπικό , όπως Επόπτες Υγείας και Κοινωνικούς Λειτουργούς, για την κάλυψη των επιπλέον αναγκών που δημιουργεί η Πανδημία.

3) Η υποβολή αιτήματος για παραχώρηση από τα αρμόδια Κεντρικά Όργανα της Πολιτείας, R. Τests για την κάλυψη των αναγκών της Περιφέρειας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον Συντονισμού του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Μέριμνας Παντελή Βρουλή και συμμετείχαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Παναγιώτης Κουφέλος, Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Ελευθέριος Παπαϊωάννου, ο Δ/τής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Μαλλιαρός Δημ., ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Απόστολος Αλατζάς , ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Συλλόγου της Λέσβου Απόστολος Βαλτάς, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Καυλακώνης Γεώργιος,ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου Ανδρέας Αξής, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Β. Αιγαίου Ελευθέριος Ντουρουντούς, ο Ειδικός Σύμβουλος Υγείας της Περιφέρειας Αμέντας Κώστας , από το Τμ. Δημόσιας Υγιεινής η Παπαχριστοφόρου Μαρία, από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης ο Αλεξίου Γεώργιος και Δυτικής Λέσβου η Αναστασίου Αιμιλία.

Εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου ο Πρόεδρος Παν. Προβέτζας, την τελευταία στιγμή χρειάστηκε να ακυρώσει τη συμμετοχή του λόγω εκτάκτου περιστατικού.

Από το Γραφείο Τύπου

e-genius.gr ...intelligent web software