Γράφτηκε στις . Δημοσιεύτηκε στο Κοινωνία

Ο Σύλλογος Εστίασης & Ψυχαγωγίας Σάμου για τη σφράγιση των καταστημάτων τους.

0
0
0
s2smodern

Η θέση του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη σφράγιση των καταστημάτων τους λόγω υπέρβασης ωραρίου κοινής ησυχίας.

« Ως Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου, είχαμε ενημερώσει τους συνδημότες μας με προηγούμενο Δελτίο Τύπου (14-8-2017), για το ζήτημα που προέκυψε με τα καταστήματα της πόλης μας, σχετικά με το θέμα της παραβίασης του ωραρίου κοινής ησυχίας.

Δυστυχώς, παρά τις εκκλήσεις μας και την κοινή λογική, η απόφαση σφράγισης τριών καταστημάτων της οδού Κεφαλοπούλου θα εκτελεστεί αναγκαστικά από την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου τις προσεχείς ημέρες.

Στις 2 Σεπτεμβρίου θα σφραγιστούν τα 2 καταστήματα και στις 5 Σεπτεμβρίου το 3ο για δέκα ημέρες- αν και στις 19 Σεπτεμβρίου εκδικάζονται σε βάρος τους μηνύσεις στις οποίες μπορεί και να αθωωθούν. Θεωρούμε ότι για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε στο στόχαστρο των δυνητικών Αρχών χωρίς επί της ουσίας να έχουμε παραβεί το νόμο.

Το γράμμα του νόμου, ωστόσο, μεταφράζεται, αναγκαστικά σε μια πραγματικότητα που υποχρεώνει επιχειρηματίες να κλείσουν για ασήμαντο ουσιαστικά λόγο τα καταστήματα τους εν μέσω, ακόμη, τουριστικής περιόδου και σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει βαριά την πόλη μας από το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά και από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει όλα αυτά τα χρόνια τη χώρα μας.

Είμαστε ενωμένοι ως Σύλλογος και ως επιχειρηματίες στηρίζοντας και προωθώντας πρώτα από όλα τα συμφέροντα της πόλης μας και μετά των επιχειρήσεων μας.

Θα υποστούμε την τιμωρία, φυσικά. Όμως, πρέπει αναγκαστικά να αναρωτηθούμε σε σχέση με το όλο αυτό ζήτημα: Τελικά θέλουμε τουρισμό; Θέλουμε ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας;

Θέλουμε την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων;

Η τουριστική σεζόν στη Σάμο, που ζει από αυτή τη «βιομηχανία» σε ποσοστό 90% διαρκεί τρεις μήνες το πολύ. Ούτε 90 μέρες. Αν τις 10 πρέπει να μείνουμε κλειστοί για μερικά decibel παραπάνω –ελάχιστα decibel παραπάνω… - ας σκεφτούμε όλοι τι σημαίνει αυτό στην πράξη. Όχι για τον τύπο των πραγμάτων, αλλά για την ουσία τους…

Καληνύχτα και καλή τύχη σε όλους όσους επιθυμούν να πολεμούν τους ελευθέρους επαγγελματίες του νησιού ακόμη και τώρα στα στερνά της τουριστικής περιόδου…»

Σύλλογος Εστίασης & Ψυχαγωγίας Σάμου