officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Συνεχίζονται τα προβλήματα λόγω κακοκαιρίας στη Σάμο

2 Φεβ, 2021 - 04:02
Συνεχίζονται τα προβλήματα λόγω κακοκαιρίας στη Σάμο

Συνεχίζονται τα προβλήματα λόγω κακοκαιρίας στη Σάμο.

Η έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης προκάλεσε προβλήματα αρχικά στην περιοχή του Καρλοβάσου καθώς εκεί ήταν πιο έντονο το φαινόμενο. Στην συνέχεια το φαινόμενο επεκτάθηκε σε όλο το νησί προκαλώντας ζημιές. Τα προβλήματα ξεκίνησαν από τις πρώτες πρωινές ώρες λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης στην Σάμο με τα περισσότερα να παρουσιάζονται στην περιοχή του Καρλοβάσου και του Ηραίου. Από τις πρώτες πρωινές ώρες η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 20 άνδρες έχουν επέμβει σε περιστατικά σε επιχειρήσεις και σπίτια στην οδό Γοργύρας και στο λιμάνι .

Σύμφωνα με τον διοικητή της, Γιώργο Μιαούλη, που συντονίζει την όλη επιχείρηση, 29 είναι οι κλήσεις που έχουν δεχτεί για άντληση υδάτων. Στην παραλιακή λεωφόρο είναι απροσπέλαστο το τμήμα από το ύψος του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου ως το λιμάνι ενώ στην περιοχή της Αγίας Τριάδας έπεσε τμήμα πλαγιάς με αποτέλεσμα λάσπες να μπουν σε παρακείμενη οικία προκαλώντας ζημιές . Η οικογένεια που διέμενε στην οικία μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο του Καρλοβάσου με παρέμβαση του Δήμου Δυτικής Σάμου ενώ με εντολή της Πολιτικής Προστασίας εκκενώθηκαν άλλα 4 σπίτια στην συγκεκριμένη περιοχή. Από τα ορμητικά νερά παρακείμενου ρέματος δεν γλίτωσε ούτε το οινοποιείο του ΕΟΣ . Τεράστιες ποσότητες νερού μπήκαν στις υπόγειες δεξαμενές του οινοποιείου με αποτέλεσμα να καταστρέψουν 200 τόννους περίπου κρασιού.

Στην περιοχή του Ηραίου έσπευσαν από το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, ο Δήμαρχος Αν. Σάμου, αντιδήμαρχοι και δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή του στρατού. Τα ρέμα της περιοχής υπερχείλισε παρασύροντας φερτά υλικά στους δρόμους του οικισμού που για αρκετή ώρα ήταν απροσπέλαστοι. Επίσης πλημμύρισαν υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων και κλήθηκε η Π.Υ Σάμου για την άντληση των υδάτων. Μεγάλο πρόβλημα παρουσιάστηκε στο ρέμα που ξεκινά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και περνά μπροστά από το γηροκομείο της πόλης όπου άμεσα έσπευσαν τα συνεργεία του Δήμου Ανατολικής Σάμου για να καθαρίσουν το δρόμο από την λάσπη και τα φερτά υλικά.

Από τη διασταύρωση της Ζερβού έως την Κοινότητα των Μυτιληνιών, υπάρχουν κατολισθήσεις βράχων, στην περιοχή Πλατανάκι προς Μυτιληνιούς επίσης έχουν πέσει κορμοί δέντρων και εφιστάται η προσοχή των οδηγών . Όλα τα συνεργεία Δήμων και Περιφέρειας βρίσκονται επί ποδός για να παρέμβουν όπου χρειαστεί. Γενικότερα στο οδικό δίκτυο υπάρχουν κατολισθήσεις και συνιστάται η αποφυγή της κυκλοφορίας με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, κ. Αλέξανδρο Τατούρη, να χαρακτηρίζει το φαινόμενο ακραίο και να ζητά τον περιορισμό των άστοχων μετακινήσεων.

Επίσης άστοχη χαρακτηρίστηκε από την Πολιτική Προστασία η απόφαση να μην κλείσουν τα σχολεία στην Ανατολική Σάμο (η απόφαση λήφθηκε ενώ τα παιδιά βρίσκονταν στις σχολικές μονάδες) αφού ήταν σε εξέλιξη το ακραίο φαινόμενο. Να σημειώσουμε ότι με απόφαση του Δημάρχου Δυτικής Σάμου τα σχολεία της περιοχής παρέμειναν κλειστά. Για αύριο Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες του νησιού.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software