officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Καρλόβασι: Θυελλώδεις άνεμοι έριξαν τον σταυρό του καμπαναριού

17 Φεβ, 2021 - 06:02
Καρλόβασι: Θυελλώδεις άνεμοι έριξαν τον σταυρό του καμπαναριού

 Ο σταυρός του καμπαναριού του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρλοβάσου, του οποίου μεγάλο τμήμα έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τον φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου, δεν άντεξε τους θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους που πλήττουν τις τελευταίες ώρες το νησί και κατέρρευσε.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η ενορία, γράφοντας: «Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όσους διέρχονται από τον δρόμο μπροστά από την σεισμόπληκτη εκκλησία, λόγω επικινδυνότητας του κτιρίου. Δυστυχώς ο Σταυρός του καμπαναριού δεν άντεξε τους θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους…».

Υπενθυμίζεται πως ο ισχυρός σεισμός 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε σημειωθεί στις 13:51 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 16 χλμ βόρεια βοεριοδυτικά της Σάμου στις 30 Οκτωβρίου 2020. Μάλιστα, δύο παιδιά 17 και 15 χρόνων έχασαν τη ζωή τους στο Βαθύ της Σάμου.

Ο σεισμός είχε γίνει ιδιαίτερα αισθητός κατά μήκος των τουρκικών ακτών και στη βορειοδυτική περιοχή του Μαρμαρά. Η πόλη της Σμύρνης υπέστη πολύ μεγάλες καταστροφές με καταρρεύσεις πολυόροφων κτιρίων και μεγάλες ζημιές στις υποδομές που είχαν ως συνέπεια δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες να τραυματιστούν.

Δείτε περισσότερα εδώ

orthodoxianewsagency.gr

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

e-genius.gr ...intelligent web software