Κοινωνία

Καταγγελία του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου για το μεταναστευτικό θέμα.

21 Σεπ, 2017 - 01:09
Καταγγελία του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου για το μεταναστευτικό θέμα.

Την πρόθεση του να καταθέσει άμεσα μηνυτήρια αναφορά κατ΄αυτού και κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος, σε σχέση με το πρόβλημα του μεταναστευτικού, δήλωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου και ο πρόεδρος του κ.Κολλάρος.

«Με αφορμή την απίστευτα αυξανόμενη ροή των προσφύγων στο νησί μας και κυρίως τα συχνά επεισόδια,τις βιαιοπραγίες, τις εξεγέρσεις αλλά και τους εμπρησμούς ο Δ. Σ. Σάμου για μια ακόμα φορά καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό θέμα , επισημαίνει την παντελή απουσία της οργανωμένης Πολιτείας στο Προσφυγικό -Μεταναστευτικό και για πολλοστή φορά καλεί την συντεταγμένη πολιτεία, τις Αρχές και τους αρμόδιος φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο μέτρο που της αναλογούν δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του προσφυγικού/μεταναστευτικού πριν θρηνήσουμε θύματα.

Γνωρίζει η Πολιτεία και όλοι οι εμπλεκόμενοι στο Προσφυγικό ότι πάνω από 3.500 πρόσφυγες βρίσκονται στη πόλη η πλειονότητα των οποίων διαμένει σήμερα στο κέντρο κράτησης ζώντας κάτω από άθλιες , ανθυγιεινές συνθήκες ανεπίτρεπτες για χώρα της Ε.Ε. Μιλάμε για ένα κέντρο δυναμικότητας 600 ατόμων που σήμερα φιλοξενεί περισσότερες από 2.500 ψυχές και οικογένειες με μικρά παιδιά στοιβάζονται με σκουπίδια, ακαθαρσίες και κάδους απορριμμάτων.

Με δεδομένη την ραγδαία αύξηση των προσφυγικών ροών αλλά και του γεγονότος ότι η υπάρχουσα δομή της Σάμου έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον μέγιστο αριθμό φιλοξενούμενων, απαιτείται άμεση λήψη μέτρων ώστε να αποφευχθεί η κλιμάκωση βίας. Βρισκόμαστε σε οριακό σημείο και η δημιουργία νέας δομής δεν έχει να προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στην αποσυμφόρηση της πόλης αλλά θεωρούμε ότι θα μεγιστοποιήσει το πρόβλημα. Είναι ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποσυμφόρηση της πόλης προς όφελος τόσο των αιτούντων άσυλο, όσο και των συμπολιτών μας.

Επειδή γνωρίζουμε ότι και η υπομονή των προσφύγων από τη μακροχρόνια παραμονή τους στο νησί αρχίζει να εξαντλείται. Επειδή ήδη το «κλίμα» στο Κέντρο κράτησης είναι ήδη τεταμένο και σε καθημερινή βάση δημιουργούνται επεισόδια , συρράξεις η περαιτέρω δε παραμονή παραβατικών στοιχείων εγκυμονεί πλείστους όσους κινδύνους για την ασφάλεια και την ειρηνική διαβίωση των κατοίκων της πόλης.

Επειδή θεωρούμε ότι ο αρμόδιος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής φέρει τεράστια ευθύνη αφού παραβιάζει κατάφωρα τις διατάξεις του Ν 4375/2016 ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου προτίθεται να καταθέσει άμεσα μηνυτήρια αναφορά κατ΄αυτού και κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος.

Πέρα όμως από αυτό επειδή η ανεξέλεγκτη δράση ορισμένων μεταναστών φρονούμε ότι θα πυροδοτήσει ακραίες καταστάσεις γι’αυτό εν όψει της ολοένα επιδεινούμενης κατάστασης στο νησί μας καλούμε την Κυρία Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σάμου να καλέσει σε σύσκεψη όλους τους αρμόδιους , να θέσει προ των ευθυνών τους εκπροσώπους της Πολιτείας προκειμένου άμεσα να εξευρεθούν λύσεις ούτως ώστε να απεμπλακεί όχι μόνο η κοινωνία από τη μέγγενη του προσφυγικού αλλά να δρομολογηθούν μέτρα, δράσεις και πολιτικές ικανές να ελαχιστοποιήσουν τα προβλήματα και να δώσουν «νόημα» και «αξία» σε αυτό που επαγγέλλεται και πρεσβεύει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, δηλαδή προστασία και βοήθεια στους πρόσφυγες όλου του κόσμου.»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι