officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Και όμως δεν έχουμε αστυνομικούς ...

18 Ιαν, 2022 - 09:01
Και όμως δεν έχουμε αστυνομικούς ...

Την στιγμή που γίνονται συνεχώς προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας θα περίμενει κανείς να υπάρχει τουλάχιστον η κάλυψη των οργανικών θέσεων στην Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου.

Στην πραγματικότητα όμως το κενό των οργανικών θέσεων στη Σάμο ξεπερνά τις εκατό (101) όπως καταγράφει για άλλη μια φορά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου.

Συγκεκριμένα σε επιστολή τουε προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής :

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Αρχηγέ

Για άλλη μια φορά επανερχόμαστε με το γνωστό πλέον ζήτημα στην Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου, αυτό της έλλειψης μόνιμου αστυνομικού προσωπικού, το οποίο και σας έχουμε παραθέσει πολλάκις, σύμφωνα με τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα μας. Ενδεικτικά θα σας αναφέρουμε τα κάτωθι στοιχεία, που αφορούν το έτος 2021 και απεικονίζουν την ωμή πραγματικότητα που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε, ο καθένας στα πλαίσια των δυνατοτήτων και θεσμικών αρμοδιοτήτων του:

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Δ.Α. ΣΑΜΟΥ

  • Οργανική δύναμη: 298
  • Υπάρχουσα δύναμη: 197
  • Κενές οργανικές θέσεις: 101
  • Αριθμός αστυνομικών που ήρθαν το έτος 2021 με μετάθεση στην Δ.Α. Σάμου: 16
  • Αριθμός αστυνομικών που έφυγαν το έτος 2021 με μετάθεση από την Δ.Α. Σάμου: 19

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι με υπάρχουσα δύναμη μειωμένη κατά 30% και με την κατ’ έτος τάση περαιτέρω μείωσης, αφενός η καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων αποτελεί σύνηθες φαινόμενο και αφετέρου οι παρεχόμενες υπηρεσίες μας προς την κοινωνία και τους πολίτες αυτής, καθίστανται ολοένα και πιο ελλιπείς.

 Κύριε Υπουργέ, Κύριε Αρχηγέ

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε προσωπικά, για την ουσιαστική ενίσχυσή της Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου, στις επερχόμενες τακτικές μεταθέσεις αστυνομικού προσωπικού έτους 2022, καθώς δεν χωράνε εκπτώσεις στην διαφύλαξη των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά ούτε και σ’ αυτά των συναδέλφων μας.-

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software