Κοινωνία

Νομοτεχνική αλλαγή στη διάταξη για αλλαγή ταυτότητας φύλου στα 15

9 Οκτ, 2017 - 07:10
Νομοτεχνική αλλαγή στη διάταξη για αλλαγή ταυτότητας φύλου στα 15

Σε νομοτεχνική βελτιωτική αλλαγή προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, στην επίμαχη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου στα 15 έτη, μετά τη θύελλα αντιδράσεων και το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στην Βουλή.

Με τη νέα διάταξη αλλάζει η σύνθεση της Επιτροπής που θα γνωμοδοτεί για τους ανήλικους, ωστόσο δεν αλλάζει το ηλιακιακό όριο από το 15ο έτος στο 18ο όπως ζητούν πολλοί από την Αντιπολίτευση -αλλά και εντός της κυβέρνησης- απειλώντας με καταψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης.

Ειδικότερα, με τη νέα διάταξη δεν θα γνωμοδοτεί για τους ανήλικους η επιστημονική επιτροπή του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», αλλά διεπιστημονική επιτροπή που θα συγκροτείται με κοινή απόφαση των υπουργείων Δικαιοσύνης και Υγείας, θα έχει διετή θητεία και θα αποτελείται από παιδοψυχίατρο, ψυχίατρο, ενδοκρινολόγο, παιδοχειρουργό, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό με ειδίκευση στο συγκεκριμένο θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά στους όρους που είχε θέσει το υπουργείο για τη δυνατότητα νομικής αναγνώρισης φύλου από τα 15 έτη ήταν πέρα από τη σύμφωνη γνώμη των γονέων και η επιστημονική γνωμοδότηση από το νοσοκομείο Παίδων που θα εμπλέκεται στην όλη διαδικασία.

in.gr

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι