officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Παρουσίαση της πλατφόρμας γαστρονομίας «SAMOS FOOD»

26 Απρ, 2022 - 11:04
Παρουσίαση της πλατφόρμας γαστρονομίας «SAMOS FOOD»

Σας προσκαλούμε στις 28 Απριλίου 2022 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, στην πόλη της Σάμου όπου θα λάβει χώρα η 1η παρουσίαση της πλατφόρμας γαστρονομίας «SAMOS FOOD», www.samosfood.grπου δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας για την προβολή του πολιτιστικού πλούτου της Σάμου-Ανακαλύπτοντας εικόνες και γεύσεις του νησιού». 

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου σε μια προσπάθεια προώθησης της οινογαστρονομικής ταυτότητας της Σάμου, ανάδειξης των τοπικών προϊόντων αλλά και ανάπτυξης και εδραίωσης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο νησί μας, υλοποίησε και ολοκλήρωσε το παραπάνω έργο το οποίο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

Καταξιωμένοι chef, μάγειρες και νοικοκυρές με μεράκι, δημιούργησαν πιάτα που βασίζονται στις γαστρονομικές παραδόσεις του νησιού μας, με εκλεκτά προϊόντα της Σάμου. Η διαδικασία βιντεοσκοπήθηκε σε διάφορες περιοχές του νησιού μας και οι συνταγές καταγράφηκαν.  Τόποι, μνήμες και γεύσεις «έδεσαν» και προσκαλούν το θεατή στη μοναδική εμπειρία της Σάμου!

Την υλοποίηση του προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρία Omega Technology σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών, Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και την εταιρία «DOTSOFT». Στο πρόγραμμα συμμετέχει υποστηρικτικά και ο Ε.Ο.Σ Σάμου.

Στις 29 Απριλίου 2022 και ώρα 11:00 θα γίνει η 2η παρουσίαση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δυτικής Σάμου στην Πλατεία Καρλοβάσου και στις 30 Απριλίου 2022 και ώρα 11:00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πυθαγορείου θα γίνει η 3η παρουσίαση του έργου προς ενημέρωση των φορέων και του κοινού. 

 

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμ

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software