officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Εργατική Πρωτομαγιά 2022 Κυριακή 1η Μαϊου

26 Απρ, 2022 - 11:04
Εργατική Πρωτομαγιά 2022 Κυριακή 1η Μαϊου

ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Όλοι στην ΑπεργιακήΣυγκέντρωση  την Κυριακή 1η Μάη

στο Βαθύ, στις 10.00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης, σύμβολο για την Εργατική Τάξη και τους αγώνες τηςγια κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Μέρα τιμής των νεκρών του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944, όλωντων θυσιών και των νεκρών της τάξης μας. Μέρα που δίνουμε όρκο να συνεχίσουμε μέχρι να νικήσει η εργατική τάξη.

Οι εκπαιδευτικοί είμαστε κομμάτι των εργαζομένων που δεινοπαθούν καθημερινά να τα βγάλουν πέρα με τους καθηλωμένους μισθούς (όχι ότι σώθηκαν με τα 1,66€ την ημέρα οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα), με την ακρίβεια, αλλά και με τους κινδύνους απ’ τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την εμπλοκή της χώρας μας από αυτή και την προηγούμενη κυβέρνηση τόσο σε αυτόν τον πόλεμο όσο και στους ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας, την τρομοκρατία απέναντι σε όσους αγωνίζονται.

Την Πρωτομαγιά ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλης της χώρας και όλης της Γης. Είναι χρέος και τιμή στους χιλιάδες νεκρούς της εργατικής τάξης ο αγώνας απέναντι σε όσους ρημάζουν τη ζωή τους, σε κυβερνήσεις και μεγαλοεργοδοσία, απέναντι στο ίδιο το σάπιο και απάνθρωπο, εκμεταλλευτικό σύστημα.

Όχι νέες αιματηρές θυσίες για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!

Βγάζουμε τις ανάγκες μας στο προσκήνιο

Να δυναμώσει τώρα ο οργανωμένος διεκδικητικός αγώνας, η συσπείρωση στα συνδικάτα σε ταξική κατεύθυνση, η καθημερινή ανυποχώρητη πάλη για:

  • να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, καμιά συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο, να κλείσουν οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις, έξοδο της χώρας μας απ’ τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς,
  • αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα του ΜΚ 15-17.
  • κατάργηση όλων των φόρων σε ρεύμα, φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα,
  • διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα,
  • προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και όλες τις δομές υγείας των νησιών μας, στην εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση, στην πολιτική προστασία,

Δεν υπάρχουν σωτήρες. Βγαίνουμε μπροστά! Στεκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας που είναι με τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στον πόλεμο και την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Για να απαλλαγούμε από την ακρίβεια, να έχουμε ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για να χαράξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης που θα ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες μας. Για την απελευθέρωση των λαών και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!

Τιμάμε την Πρωτομαγιά με τους νέους αγώνες της τάξης μας

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software