officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Ανυπόστατες οι κατηγορίες σε βάρος του δημοσιογράφου Γ. Νέγρη και ενός συμπολίτη του στη Σάμο

15 Νοε, 2022 - 07:11
Ανυπόστατες οι κατηγορίες σε βάρος του δημοσιογράφου Γ. Νέγρη και ενός συμπολίτη του στη Σάμο

Στον κάλαθο των αχρήστων κατέληξαν τελικά οι κατηγορίες περί κατασκοπίας που είχαν αποδοθεί στον δημοσιογράφο Γιάννη Νέγρη και σε ακόμη έναν συμπολίτη του στη Σάμο.

Ο Γιάννης Νέγρης είχε βρεθεί κατηγορούμενος όταν τόλμησε να αποκαλύψει την κοπή 210 αιωνόβιων πεύκων στη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής στο ακριτικό νησί.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σάμου με την υπ’ αριθμόν 57/2022 απόφασή του απέρριψε όλο το κατηγορητήριο σε βάρος των δύο, κρίνοντας μεταξύ άλλων ως ανυπόστατη την κατάθεση του τμηματάρχη του Πολεμικού Ναυτικού με την οποία οι δύο πολίτες υποχρεώθηκαν σε αυτήν την ταλαιπωρία.

Η υπόθεση εισήχθη προς διερεύνηση μετά από αίτημα του αντεισαγγελέα Σάμου, ο οποίος με τη σειρά του ζητούσε την απαλλαγή των δύο πολιτών, αφού διαπίστωσε ότι τα στοιχεία που επικαλούνταν ο αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ήταν τουλάχιστον ανεπαρκή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στα στοιχεία που προσκόμισαν οι κατηγορούμενοι υπήρχαν και αεροφωτογραφίες της περιοχής από τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού που αποδεικνύουν ότι η επίμαχη έκταση δεν είναι διαβαθμισμένη και ως εκ τούτου είναι ελεύθερη η φωτογράφισή της. Ο Γιάννης Νέγρης δέχθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 καταγγελίες περιοίκων ότι κάποιοι κόβουν τα αιωνόβια πεύκα της περιοχής.

Οι καταγγελίες ευσταθούσαν αλλά, όπως διαπίστωσε, αφορούσαν μικρό αριθμό πεύκων. Τις επόμενες μέρες οι καταγγέλλοντες επανήλθαν και τότε ο ίδιος επισκέφθηκε τον χώρο και διαπίστωσε ότι πολλές δεκάδες πεύκα είχαν κοπεί από τη ρίζα και κάποιοι ιδιώτες τα φόρτωναν σε φορτηγά.

Ο ίδιος και ακόμη ένας πολίτης φωτογράφισαν τα κομμένα πεύκα με drone και στη συνέχεια ο δημοσιογράφος ενημέρωσε τον εισαγγελέα, ζητώντας να μάθει τον φορέα που αποφάσισε την κοπή και αν είναι νόμιμη.

Το drone έγινε αντιληπτό από το παρακείμενο φυλάκιο του Πολεμικού Ναυτικού, που ειδοποίησε την αστυνομία. Σε έλεγχο που ακολούθησε, ο τμηματάρχης διαπίστωσε την ύπαρξη τμήματος τοίχου που το θεώρησε μέρος στρατιωτικής εγκατάστασης, με συνέπεια να προβεί σε μηνυτήρια αναφορά για κατασκοπία!

Η μήνυση που υπέβαλε ο δημοσιογράφος για το περιβαλλοντικό έγκλημα της κοπής των 210 πεύκων χρηματικής αξίας περίπου 200.000 ευρώ τέθηκε στο αρχείο. Τώρα ο δημοσιογράφος κινείται νομικά και εναντίον του τμηματάρχη του Π.Ν.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software