officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Εκπαίδευση στον εξομοιωτή συνθηκών πυρκαγιάς (Fire Dragon)

10 Μαρ, 2023 - 09:03
Εκπαίδευση στον εξομοιωτή συνθηκών πυρκαγιάς (Fire Dragon)

 

Ο προσομοιωτής πυρκαγιάς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρέθηκε στη Σάμο στο πλαίσιο της εκπαίδευσης του προσωπικού σε φωτιές σε κλειστό χώρο.
Το ειδικό όχημα της Π.Υ. εγκαταστάθηκε στον χώρο των εγκαταστάσεων της ΕΟΣ στο Μαλαγάρι όπου για μια εβδομάδα περίπου ήταν το κέντρο εκπαίδευσης στελεχών από την Σάμο και την Χίο.
 
Κατά το θεωρητικό μέρος του προγράμματος, εξετάζονται ζητήματα σχετικά με τις ιδιαιτερότητες που εμφανίζουν οι πυρκαγιές σε κλειστούς χώρους, αναπτύσσονται τα φαινόμενα «Flashover» , «Backdraft» και «Rollover», ενώ τέλος γίνεται αναφορά σε βασικές αρχές έρευνας και διάσωσης σε δομημένο περιβάλλον. Στο πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης,  οι εκπαιδευόμενοι επιχειρούν υπό ρεαλιστικές συνθήκες, οι οποίες επιτυγχάνονται με την αξιοποίηση αυτοκινούμενου εξομοιωτή συνθηκών πυρκαγιάς (Fire Dragon), ενώ καλούνται να εφαρμόσουν καινοτόμες τεχνικές πυρόσβεσης και διάσωσης σε περιβάλλον με πραγματικές εστίες, υψηλές θερμοκρασίες και σχεδόν μηδενική ορατότητα υπό την συνεχή επίβλεψη κατάλληλα καταρτισμένων εκπαιδευτών.
334957710 956935519016339 1972733297780035720 n
el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software