Κοινωνία

Πολύτιμο δώρο ζωής

19 Ιαν, 2018 - 07:01
Πολύτιμο δώρο ζωής

Ζωή σε τέσσερις συνανθρώπους της έδωσε μια γυναίκα η οποία έπασχε απο μή αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη και εγκεφαλικό θάνατο. Η απόφαση για την δωρεά των οργάνων πάρθηκε απο την οικογένεια της και η επέμβαση έγινε στο νοσοκομείο Σάμου απο ειδική ομάδα γιατρών. Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Γ.Ν. Νοσοκομείου Σάμου.

Με ιδιαίτερο σεβασμό ανακοινώνουμε την προσφορά οργάνων για μεταμόσχευση, η οποία έγινε για πρώτη φορά στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. Η προσφορά έγινε απο τον σύζυγο και τα παιδιά νοσηλευόμενης ασθενούς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η οποία έπασχε από μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη και εγκεφαλικό θάνατο.

Η λήψη οργάνων πραγματοποίηθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο χειρουργείο του Νοσοκομείου μας, από εξειδικευμένες ομάδες χειρουργών, κατόπιν συνεννόησης σε ευρωπαικό επίπεδο, του τοπικού συντονιστή μεταμοσχεύσεων, (Διευθυντή της ΜΕΘ),με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

Τέσσερις(4) ζωές θα σωθούν σήμερα με τη μεταμόσχευση των οργάνων,τα οποία προσφέρθηκαν από την οικογένεια της θανούσης. Την εν λόγω οικογένεια ευχαριστούμε, επαινούμε και ευγνωμονούμε δημόσια για την πρωτοβουλία της αυτή.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι