officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Καμία πρόσληψη δασκάλου στη Σάμο σε δηλωμένο κενό τάξης

13 Φεβ, 2018 - 07:02
Καμία πρόσληψη δασκάλου στη Σάμο σε δηλωμένο κενό τάξης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου εκφράζει την διαμαρτυρία του και καταγγέλλει το γεγονός ότι στην τελευταία φάση πρόσληψης των αναπληρωτών στις 9/2/2018, δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ πρόσληψη δασκάλου σε κενό που προέκυψε μετά από άδεια, στο Δημοτικό Σχολείο Κοντακεϊκων.

Το συγκεκριμένο σχολείο , (όπως και τα Δημοτικά Σχολεία Παγώνδα , Κοκκαρίου και η αφαίρεση του εκπαιδευτικού ΠΕ 70 Δασκάλων από τα ολοήμερα τμήματα των δημοτικών Σχολείων του Πύργου και των Κουμείκων,) υπέστη από την αρχή της χρονιάς λειτουργικό υποβιβασμό, θύμα της πιστής εφαρμογής των οδηγιών της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, στα πλαίσια του εξορθολογισμού του κόστους στην εκπαίδευση.

Το συγκεκριμένο σχολείο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας , καθώς πραγματοποιείται συνδιδασκαλία των μαθητών της πρώτης Δημοτικού με τους μαθητές της Δευτέρας Δημοτικού. Καταδικάζουμε ως απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική την αναγωγή του my school σε κεντρικό ρυθμιστή της Εκπαιδευτικής πολιτικής , που απαξιώνει τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο βωμό μιας φθηνής μνημονιακής λογιστικής.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ όλους τους θεσμικούς φορείς που εμπλέκονται στην μη κάλυψη του κενού. (Περιφερειακή Διεύθυνση Β. Αιγαίου, ΔΙΠΕ Σάμου) Δεν θα δεχτούμε ΚΑΜΙΑ μετακίνηση εκπαιδευτικού για κάλυψη του κενού, και απαιτούμε: • Να δοθεί μια λύση από τον Περιφερειακό Διευθυντή κ. Καλάργαλη με ΑΜΕΣΗ πρόσληψη αναπληρωτή δασκάλου. • Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην δέχονται προφορικές εντολές μετακίνησης από την Διεύθυνση , γιατί μένουν ακάλυπτοι και σε περίπτωση που συμβεί αυτό, να ενημερωθούν ΑΜΕΣΑ τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Αρχοντούλης Ιωάννης

Ο Γραμματέας Κατσιγιάννης Νικόλαος

el da nl en fr de it no es tr

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software